Hesburger avaa Bulgariaan yhdeksän uutta ravintolaa

2b695a74-1ea7-456d-a10a-7f4dbe33ada3-w_960

Bulgarian Burgasissa avattiin eilen uusi Hesburger-ravintola.

Hesburgerin herkut tulevat tänä keväänä entistä tutummaksi bulgarialaisille, kun ravintoloiden määrä Bulgariassa yli kaksinkertaistuu uusien investointien myötä.

Bulgariassa juhlittiin eilen maan kahdeksannen Hesburger-ravintolan avajaisia.

– Ostimme seitsemän liikepaikkaa entisiltä Burger King -yrittäjiltä. Niiden lisäksi olemme avaamassa Hesburger-ravintoloita myös kahteen muuhun uuteen liikepaikkaan. Kauppojen myötä Hesburger nousee varteenotettavaksi tekijäksi Bulgarian pikaruokamarkkinoilla. Bulgarian uudet Hesburger-ravintolat avataan lähiviikkojen aikana, kertoo Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehitys- ja markkinointijohtaja Ieva Salmela.

Hesburger-ravintoloita avataan muun muassa Sunny Beachille sekä Slivenin ja Plodivin kaupunkeihin. Ravintolat sijaitsevat otollisilla liikepaikoilla, kuten pääteiden varsilla.

– Bulgarian markkina on meille sopivan kokoinen. Tänä vuonna haluamme saada asiakkaat kokeilemaan tuotteitamme ja tehdä Hesburgerin brändiä tunnetuksi, Salmela toteaa.

Maanlaajuiseksi ravintolaketjuksi

Hesburger kertoi viime vuonna aikovansa avata seuraavien kymmenen vuoden aikana Bulgariaan jopa 50 uutta ravintolaa. Tämän tavoitteen osalta ollaan hyvässä vauhdissa ja Hesburgerista on tulossa koko maan kattava pikaruokaketju. Kokonaisinvestointi ravintoloihin on tänä vuonna noin 6–7 miljoonaa euroa.

Bulgariassa Hesburgerin tuotevalikoima koostuu tutuista tuotteista: hampurilaisista, tortilloista, aterioista, välipaloista ja jälkiruoista. Listalta löytyy myös juomaerikoisuus, jogurttipohjainen ayran.

Hesburger laajenee Valko-Venäjälle

699ad0e9-b1be-4096-a956-aa9c052382bb

Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju Hesburger jatkaa levittäytymistään ulkomaille. Ketju suunnittelee avaavansa kolme uutta ravintolaa Valko-Venäjälle vuoden 2017 aikana.

Valko-Venäjän ensimmäinen Hesburger avasi ovensa viime lauantaina (28.1) maan pääkaupungissa Minskissä, ja se työllistää tällä hetkellä 25 henkilöä.

– Hesburger on Baltian suurin hampurilaisketju. Valko-Venäläiset matkustavat paljon Baltian maissa ja ovat matkoillaan tutustuneet Hesburgerin tuotteisiin. Seuraava looginen askeleemme oli siirtyä Valko-Venäjän markkinoille. Liiketoiminnastamme Valko-Venäjällä vastaa franchise-yrittäjämme. Hankkeen kokonaisinvestointi liikkuu 280.000 eurossa, kertoo Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehittämisestä vastaava johtaja Ieva Salmela.

Hesburgerin kuuluisat kastikkeet ja majoneesit valmistetaan Hesburgerin omalla tehtaalla Kaarinassa ja viedään sieltä myös Valko-Venäjän ravintoloihin. Valko-Venäjällä Hesburgerin tuotevalikoima koostuu hampurilaisista, tortilloista, aterioista, välipaloista ja jälkiruoista.

Hesburger-ravintoloita löytyy nyt yhdeksästä eri maasta: Suomesta, Virosta, Latviasta, Liettuasta, Venäjältä, Saksasta, Ukrainasta, Bulgariasta ja nyt myös Valko-Venäjältä.

 

Hesburgerin valikoimaan Kaurahärkäpapuhampurilainen

e107a1d5-ca3d-4967-8bad-5aa7a9049b64-w_960

Proteiinipommi härkäpapu on noussut trendikkääksi ruoka-aineeksi Suomessa. Hesburger tarttuu nyt ruokatrendiin ja tuo valikoimaansa tänään Kaurahärkäpapuhampurilaisen, jossa pihvin pääraaka-aineet kaura, härkäpapu ja porkkana ovat kaikki suomalaista alkuperää.

– Olemme saaneet paljon positiivista palautetta valikoimastamme ja asiakkaamme toivovat meiltä erilaisia kasvisruokavaihtoehtoja. Haluamme tarjota asiakkaillemme uuden kasvisruokavaihtoehdon tuomalla markkinoille Kaurahärkäpapuhampurilaisen, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Hampurilaisessa on härkäpapu-kaura-porkkana-kasvispihvin lisäksi tomaattia, jäävuorisalaattia, maustekurkkua ja sipulia sekä Hesburgerin paprika- ja kurkkumajoneesia.

Hesburgerin kasvisruokatuotevalikoimaan kuuluvat kaurahärkäpapuhampurilaisen lisäksi mm. soija- ja kasvistortilla, sipulirenkaat ja soijatikut.

Kotimaisten raaka-aineiden määrä lisääntyy

Hesburgerin tuotevalikoimaan tulee samalla myös muita uudistuksia. Kampanjatuotteena aikaisemmin ollut Jättipekonihampurilainen nousee vakiovalikoimaan. Jättipekonin makuelämyksen kruunaa suomalainen jääsalaatti, suomalainen pekoni sekä suomalainen 100 g naudanlihapihvi. Uutuustuotteen myötä kaikki Hesburgerin käyttämä pekoni on jatkossa suomalaista.

– Samalla uusimme myös Ruisfilehampurilaisen reseptin, kertoo Vuoti.

– Ruisfilehampurilaisen raaka-aineet kotimaistuvat entisestään; Reissumies-täysjyväruisleivän väliin tulee suomalaisen porsaan ulkofilepihvin lisäksi suomalainen jääsalaatti ja sekä paprika- ja sinappimajoneesit, jotka ovat tietysti omaa tuotantoamme, jatkaa Jari Vuoti.

Asiakkaiden toiveesta Hesburgerin tuotevalikoimaan tulee myös ikisuosikki Tuplajuustohampurilainen, joka on aiemmin ollut suosittu kampanjatuote.

Hesburger rantautui Bulgariaan

3e4af774-bcb2-4a61-acbc-41f0a32a581a-main_image

Suomen ja Baltian suurin hampurilaisketju Hesburger jatkaa levittäytymistään ulkomailla. Ketju avasi ravintolan Bulgariaan. Hesburger-ravintoloita löytyy nyt jo kahdeksasta eri maasta.

Bulgarian ensimmäinen Hesburger avautui tänään keskipäivällä (21.12) Stara Zagoran kaupungissa.

– EU-maa Bulgaria on jännittävä markkina, ja se tarjoaa mahdollisuuden kasvattaa ketjuamme entisestään kansainvälisesti. Ensi vuoden aikana on suunnitteilla ainakin neljä ravintolaa Bulgariaan. Kokonaisinvestointi liikkuu kolmen ja neljän miljoonan euron välillä ja uusia työpaikkoja syntynee 60–70, arvioi Hesburgerin kansainvälisten toimintojen kehittämisestä vastaava johtaja Ieva Salmela.

Hesburger pyrkii vallitsevien mahdollisuuksien mukaan hyödyntämään paikallisia tuottajia ja tavarantoimittajia ravintoloiden raaka-aineiden hankinnassa, mutta suomalaisena ketjuna käytämme myös Suomessa valmistettuja raaka-aineita. Esim. Hesburgerin kuuluisat kastikkeet ja majoneesit kuitenkin viedään aina Suomesta. Kastikkeet valmistetaan Hesburgerin omalla tehtaalla Kaarinassa.

Bulgariassa Hesburgerin tuotevalikoima koostuu tutuista tuotteista eli hampurilaisista, tortilloista, aterioista, välipaloista ja jälkiruoista. Niiden lisäksi listalta löytyy uudenlaisia kebab-annoksia sekä juomaerikoisuutena jogurttipohjainen ayran.

Hesburger avasi ravintolan Kiovaan

8dd4d96c-0d33-498b-b6c3-df34f39dbea0-main_image

Hesburger Kiova Novus -ravintolan henkilökunta ravintolan avajaisissa 28. elokuuta 2015

Kauppakeskusmiljöössä sijaitseva Hesburger Kiova Novus hyödyntää paikallisia raaka-aineita. Markkina-asetelma Ukrainassa näyttää lupaavalta ja syksyn aikana maahan avataan toinenkin Hesburger-ravintola.

Perjantaina Kiovassa vietettiin uuden Hesburger-ravintolan avajaisia. Hesburger Kiova Novus sijaitsee Osokorkin kaupunginosassa Novus-nimisessä kauppakeskuksessa. Ravintolaan on investoitu kaikkiaan noin 300 000 euroa ja se työllistää parisenkymmentä henkeä. Ravintolassa on 72 asiakaspaikkaa ja leikkialue lapsille. Ruokalista koostuu Hesburgerin tuotevalikoiman peruspalikoista: hampurilaisaterioista, tortilloista, välipaloista ja jälkiruoista.

– Pyrimme käyttämään paikallisia raaka-aineita ja tavarantoimittajia. Hesburgerin kastikkeet, jotka valmistetaan Kaarinan tuotantolaitoksellamme ja jotka ovat olennainen osa tuotteidemme makua, viedään Ukrainaan Suomesta, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Toinenkin ravintola valmisteilla

Ravintolan toiminta on alkanut myynnin kannalta lupaavasti. Toistaiseksi Ukrainan pikaruokamarkkina on melko vähän kilpailtu.

– Myynti on lähtenyt hienosti käyntiin ja henkilökunta on omaksunut Hesburgerin konseptin. Ukraina on mielenkiintoinen ja haastava markkina, jossa aiomme myös laajentaa toimintaamme. Olemme avaamassa sinne toisen ravintolan vielä tulevan syksyn aikana, Vuoti sanoo.

– Olen hyvin iloinen, että Hesburger on avannut ravintolan Ukrainaan. Maa tarvitse investointeja kehittyäkseen, ja on hienoa nähdä, että ulkomaiset investoijat tulevat Ukrainaan, toteaa avajaisiin osallistunut lähetystöneuvos Jussi Soini Suomen Kiovan suurlähetystöstä.

Avauksen myötä Hesburgerin ravintoloiden määrä nousee 432:een. Hesburger-ravintoloita on nyt Suomen (277) lisäksi Latviassa (42), Liettuassa (41), Virossa (35), Venäjällä (31), Saksassa (3), Turkissa (1), Kazakstanissa (1) ja Ukrainassa (1).

Hesburger lanseeraa uusia tuotteita

2221e283-5602-43f4-887b-e79f03b81c32-main_image

Hesburgerin uusi Ruisfilehampurilainen rakentuu Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivän väliin.

Hesburgerin uusi Ruisfilehampurilainen rakentuu Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivästä, porsaanfileestä ja sipulirenkaista. Klassikkotuote Kanahampurilainen puolestaan saa pyöreän muodon.

Hesburgerin Ruishampurilaisen tilalle on tullut Ruisfilehampurilainen, jossa runsaskuituisen Reissumies Tosi Tumma -täysjyväruisleivän sisällä on porsaan ulkofilee, sipulirenkaat ja Hesburgerin tuttu paprikamajoneesi.

Huippusuosion saavuttanut lisäaineeton Reissumies Tosi Tumma leivotaan Oulussa ja sen pehmeä maku tulee maltaasta ja tammisavuaromista. Leivän pinnalla on mustia ja valkoisia unikonsiemeniä.

– Teemme jatkuvaa tuotekehitystä asiakkaiden toiveiden pohjalta. Porsaanfileen palauttamista listalle on toivottu paljon, ja halusimme tuoda tarjolle entistäkin paremman suomalaisen ruisleipätuotteen, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Kana on nyt pyöreä

Yksi Hesburgerin klassikkotuotteista, Kanahampurilainen, muuttuu soikeasta pyöreäksi. Kanahampurilaisen täytteet pysyvät samoina: paneroitu broilerinfileepihvi, Hesburgerin kurkkumajoneesi, maustekurkku ja jäävuorisalaatti.

911a87c4-3bcf-4566-b1f4-97c1f40ec588

 

Hesburgerin Kanahampurilainen on nyt pyöreä.

Myös Hesburgerin kuumien juomien annoskoot muuttuvat. Nyt kahvin, teen tai kaakaon voi valita joko isona (4 dl), normaalina (3 dl) tai pienenä (2 dl).

Salaattien lisukevalikoimaan on kesän aikana lanseerattu uutuutena Meiran siemensekoitus, joka sisältää pinjan-, auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä.

Hesburgerin marjat kotimaisiksi

i

Kesäkuun alusta alkaen Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomissa käytetään ainoastaan suomalaisia marjoja. Marjat toimittaa suomussalmelainen Kiantama Oy.

– Olemme jo parin vuoden ajan etsineet kotimaista kumppania, joka voisi toimittaa meille smoothie-tuotteisiin tarvittavia marjasekoituksia. Nyt sellainen on löytynyt ja olemme äärimmäisen tyytyväisiä voidessamme tarjota asiakkaillemme kotimaisen vaihtoehdon, iloitsee Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Marjojen kotimaistumisen myötä Hesburgerin Smoothie- ja Fruitie-juomien makuvalikoima muuttuu. Aiemmin listalla olleen marjamix-maun tilalle tulee suomalaiseen suuhun sopiva mustikka-banaani ja kotimaisia mansikoita tarjoilee mansikka-banaani. Hedelmäinen vaihtoehto mango-päärynä säilyy ennallaan.

Marjamakuja ympäri vuoden

Makujen kehittämisessä on otettu huomioon kotimaisten marjojen saatavuus. Vuoti muistuttaa, että Hesburgerin tarvitsemat raaka-ainevolyymit ovat suuria ja saatavuus pitää varmistaa ympäri vuoden.

– Kiantamalla on koko poimintaprosessi omissa käsissä, mikä varmistaa sen, että marjoja riittää. Esimerkiksi mustikasta valtaosa jää vielä metsiin, kertoo Kiantaman markkinointi- ja viestintäpäällikkö Teija Ruokamo.

– Kotimaisten marjojen käyttö tuotteissa on hieno suunta. Olemme ylpeitä yhteistyöstä Hesburgerin kanssa, hän jatkaa.

Kaverina kotimainen luonnonjogurtti

Tuotteiden korkea laatu on Hesburgerille ensisijaisen tärkeää. Sen lisäksi, että pohjoisissa metsissä kasvaneet marjat sisältävät erityisen paljon vitamiineja ja hivenaineita, ne myös kulkevat lyhyemmän matkan asiakkaan tarjottimelle.

Hesburgerin smoothiet sisältävät kotimaisten marjojen lisäksi niin ikään kotimaista Valion A+ luonnonjogurttia, joka sisältää asidofilus- ja bifidobakteereita.

Hesburger tuo asiakkaiden pyynnöstä Falafel-hampurilaisen takaisin ruokalistalleen

2014-12-17 14_07_40-FeedDemon Pro 4.5

Falafel-hampurilaisen poistuminen valikoimasta keväällä 2014 herätti Hesburgerin asiakkaiden keskuudessa ennätysmäisen palautevyöryn. Palautteen antajien joukosta valittu makuraati valitsi kasvishampurilaisten joukosta ehdottomaksi suosikikseen Falafel-hampurilaisen. Raadin palautteiden pohjalta Hesburger palauttaa tuotteen listoilleen.

Falafel-hampurilaisen poistuminen ruokalistalta keväällä 2014 aiheutti kasvisruokavaliota noudattavien asiakkaiden keskuudessa ennennäkemättömän palautevyöryn. Vaikka Falafel-hampurilaisen poistumisen myötä lanseerattu uutuustuote Soijatortilla on ollut erittäin pidetty myös muiden kuin kasvissyöjien keskuudessa, hampurilaisvaihtoehdon paluuta on toivottu sadoissa palautteissa ja keskustelu on ollut vilkasta myös sosiaalisessa mediassa.

Makuraadin ehdoton suosikki

Hesburger päätti palautteiden perusteella kutsua kasvishampurilaisen paluuta toivoneita asiakkaita maisteluraatiin joulukuussa. Raati sai maisteltavakseen viisi erilaista tuotetta, joista Falafel-hampurilainen osoittautui raadin ehdottomaksi suosikiksi.

– Ilmiö on ollut mielenkiintoinen ja saadun palautteen määrä ennätysmäinen. Halusimme tällä tempauksella vastata asiakkaidemme toiveisiin ja kysyä heidän mielipidettään kasvisvaihtoehtojemme suhteen, kertoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Mukavasti sujuneen maistelutestin tuloksena Falafel-hampurilainen tekee nyt paluun Hesburgerin valikoimaan.

Tärkeä täydennys valikoimaan

Herkullisen sämpylän väliin rakennettu Falafel-hampurilainen sisältää falafel-pihvin lisäksi raikasta jäävuorisalaattia, maustekurkkua, sipulia, tomaattia sekä Hesburgerin itse valmistamia kastikkeita: ketsuppia sekä paprika- ja kurkkumajoneesia. Ilman majoneesia tuote sopii myös vegaaniruokavaliota noudattaville.

Maisteluraadilta Falafel-hampurilainen sai kiitosta muun muassa seuraavin sanoin: “Rapea hampurilainen, pehmeä täyte“, “Sopivasti kastiketta, hyvä pihvi” ja “Maku hyvä, ilman majoneesia sopii myös vegaaneille“.

– Maistuvien kasvisvaihtoehtojen tarjoaminen asiakkaillemme on meille tärkeä asia ja toivomme, että asiakkaiden mielipiteitä kuuntelemalla voimme tarjota heille entistä parempaa palvelua myös tulevaisuudessa, sanoo Vuoti.

Hesburger avasi Tennispalatsiin uuden Kävelykaistan

Kävelykaista on uusi ostamista ja asiakaspalvelua sujuvoittava konsepti. Siihen on yhdistetty helppo, nopea ja henkilökunnalle turvallinen suljettu rahankäsittelyjärjestelmä, jonka Hesburger ottaa käyttöön ensimmäisenä Suomessa. Rahankäsittelyjärjestelmän toimittaa kansainvälinen Gunnebo-turvallisuuskonserni.

Kävelykaista tuo ostamiseen uuden ulottuvuuden, joka konseptina muistuttaa autokaistaa. Asiakas tilaa ravintolaan tullessaan hampurilaisensa ennakkotilauspisteeltä, josta lähtee tieto keittiölle tilatusta tuotteesta. Kohti kassaa kulkiessaan asiakas kerää muut haluamansa tuotteet tarjottimelle. Käteistä käyttäessään hän maksaa ostoksensa suljettuun rahankäsittelyjärjestelmään. Kone laskee saamansa rahat ja palauttaa automaattisesti vaihtorahat. Kassalla voi maksaa myös muilla perinteisillä maksutavoilla. Tilatut tuotteet valmistetaan ostoprosessin aikana, ja asiakas saa ne kassalta maksettuaan ostoksensa.

– Henkilökunta on läsnä koko maksutapahtuman ajan. Mahdollisuus suoraan asiakaspalvelukontaktiin vahvistuu entisestään, kun rahankäsittely jää pois, sanoo Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti.

Suljettu rahankäsittelyjärjestelmä käyttöön ensimmäisenä Suomessa

Tennispalatsin Hesburgeriin ensimmäisenä Suomessa tuleva suljettu rahankäsittelyjärjestelmä on käytössä useissa eri maissa. Ruotsissa sitä käyttävät muun muassa ICA ja Coop. Kansainvälisistä yrityksistä esimerkiksi Shell hyödyntää suljettua rahankäsittelyä. Suomessa vähittäiskaupat ovat vielä odottaneet pilotointia.

– Tennispalatsin Hesburgerissa on nyt otettu käyttöön Gunnebon SafePayTM-järjestelmä, jonka ansiosta henkilökunnan ei tarvitse käsitellä rahaa. Kone laskee setelit ja kolikot ja huolehtii vaihtorahoista. Käteismyynti jää talteen koneen mustesuojattuun kasettiin, jonka arvokuljetus huolehtii eteenpäin. Käteiskassoja ei siis tarvitse erikseen laskea, eikä tallettaa mihinkään, kertoo järjestelmän toimittavan Gunnebon toimitusjohtaja Päivi Laaksomies.

Ainutlaatuinen pilottikokeilu

Suljetun rahankäsittelyjärjestelmän käyttöönotto toteutetaan pilottikokeiluna Tennispalatsin ravintolassa.

– Tennispalatsi on volyymeiltään sopiva kohde. Meidät tunnetaan ketjuna, joka uskaltaa kokeilla uusia asioita etunenässä. On mielenkiintoista nähdä, millaisen vastaanoton uusi ostoprosessi Tennispalatsissa saa, pohtii Jari Vuoti.