Pizzarium Helsingin Kluuviin

79564a68-5f8a-493a-8a42-fa2ab9e12e43-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turustaja avasi ensimmäisen uuden toimipisteen Helsingin Kluuvi-keskukseen. Suositun pizzailmiön luojat Luca ja Salla Platania toteuttavat laajentumisen myötä visiotaan tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustaja, italialainen Luca Platania, on panostanut erityisesti täydelliseen pizzapohjaan ja sen oikean reseptin kehittämiseen.

“Liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen reseptillään valmistetun artesaanipizzan pohjataikinan hitaan nostatuksen ansiosta pizza on myös helposti sulavaa.

Pizzariumin omistava Royal Ravintolat uskoo Luca Platanian unelmaan näyttää kuluttajille, miltä suomalaisten eräänlaisen kansallisruoan asemaan nousseen pizzan tulisi oikeasti maistua: “Ei ole ihme, että Pizzarium on noussut sosiaalisen median kanavissa jonkinlaiseen kulttisuosioon pelkästään yhden ainoan toimipisteen myötä. Tällaisen helmen laajentaminen täytyykin tehdä huolella, jokaista yksityiskohtaa miettien ja artesaanin ote säilyttäen. Luca ja Salla Platania kuitenkin suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla, joten heidän menestykseensä on helppo uskoa”, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston esimerkiksi kotiin tai toimistolle. Oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

“Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. Juustonkaltaisten tuotteiden sijaan käytämme esimerkiksi vain aitoa mozzarellaa, eikä pizzoistamme löydy jauhelihaa tai ananasta”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: “Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja laajentuminen Royal Ravintoloiden tuella on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Pizzarium, Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9, Helsinki.
Avoinna arkisin klo 11-21, lauantaisin 11-18 ja sunnuntaisin 12-17.

www.pizzarium.fi #pizzariumfinland

Suosikkipizzeria Pizzarium laajenee koko Suomeen Royal Ravintoloiden avustuksella

ecce21e9-5795-4bc3-ac41-83085942464e-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turusta koko maahan. Kumppanikseen laajaa suosiota nauttivan ravintolan perustajat Luca ja Salla Platania saivat Royal Ravintolat Oy:n, joka uskoo Pizzariumin visioon tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville. Ensimmäinen uusi Pizzarium avataan Helsinkiin alkusyksyllä, jonka jälkeen suunnitelmissa on kasvaa 4-5 ravintolan vuosivauhtia.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustajansa, italialainen Luca Platania on panostanut erityisesti täydellisen pizzapohjan leipomiseen ja oikean reseptin löydyttyä myös asiakkaat huomasivat eron Suomessa yleisesti totuttujen ja Pizzariumin tuotteiden välillä.

”Meidän liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eivätkä siihen kuulu jauheliha tai ananas. Sitä ei myöskään syödä haarukalla ja veitsellä, vaan turhia hienostelematta sormin, minkä hyvä pohja mahdollistaa”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen valmistamansa artesaanipizzan pohjataikinan kohoamisaika on 72 tuntia, eli kolme vuorokautta.

Pizzarium on ravintolakonsepti, jonka laajenemiseen Royal Ravintoloiden on helppo uskoa. ”Haluamme tarjota ihmisille hyvää palvelua ja intohimolla, hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Perinteisesti tämä on yhdistetty ravintoloihin, mutta ajat ovat muuttumassa ja haluamme palvella ihmisiä siellä, missä he ovat. Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin”, perustelee Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström Pizzariumin ostoa ja jatkaa: ”Sosiaalisen median kanavissa eräänlaiseen kulttisuosioon noussut Pizzarium on juuri tällainen: yksityiskohtiin saakka mietitty, helposti monistettava ja silti artesaanin otteensa säilyttävä nopean palvelun ravintola, jonka perustajat suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla.”

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston, sillä oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

Erinomaisen pizzan määrittelevät pizzafanaatikon mukaan rauhassa ja viileässä kohonneen pohjan lisäksi täytteet: ”Aidossa italialaisessa täytteitä on Suomessa totuttua vähemmän, mutta ne ovat sitäkin parempia. Koska tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi, tuomme jauhoista lähtien suurimman osan raaka-aineistamme suoraan Italiasta myös jatkossakin. Käytämme esimerkiksi juustonkaltaisten tuotteiden sijaan vain aitoa mozzarellaa”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: ”Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja Royal Ravintoloiden mukaantulo sitä toteuttamaan on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Royal Ravintolat Oy:n tytäryhtiö Konseptiravintolat Oy ostaa Pizzarium Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Pizzariumin perustajat Luca ja Salla Platania siirtyvät Konseptiravintolat Oy:n osakkaiksi vastaten Pizzariumin laajentumisesta.