Suosikkipizzeria Pizzarium laajenee koko Suomeen Royal Ravintoloiden avustuksella

ecce21e9-5795-4bc3-ac41-83085942464e-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turusta koko maahan. Kumppanikseen laajaa suosiota nauttivan ravintolan perustajat Luca ja Salla Platania saivat Royal Ravintolat Oy:n, joka uskoo Pizzariumin visioon tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville. Ensimmäinen uusi Pizzarium avataan Helsinkiin alkusyksyllä, jonka jälkeen suunnitelmissa on kasvaa 4-5 ravintolan vuosivauhtia.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustajansa, italialainen Luca Platania on panostanut erityisesti täydellisen pizzapohjan leipomiseen ja oikean reseptin löydyttyä myös asiakkaat huomasivat eron Suomessa yleisesti totuttujen ja Pizzariumin tuotteiden välillä.

”Meidän liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eivätkä siihen kuulu jauheliha tai ananas. Sitä ei myöskään syödä haarukalla ja veitsellä, vaan turhia hienostelematta sormin, minkä hyvä pohja mahdollistaa”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen valmistamansa artesaanipizzan pohjataikinan kohoamisaika on 72 tuntia, eli kolme vuorokautta.

Pizzarium on ravintolakonsepti, jonka laajenemiseen Royal Ravintoloiden on helppo uskoa. ”Haluamme tarjota ihmisille hyvää palvelua ja intohimolla, hyvistä raaka-aineista tehtyä ruokaa. Perinteisesti tämä on yhdistetty ravintoloihin, mutta ajat ovat muuttumassa ja haluamme palvella ihmisiä siellä, missä he ovat. Myös kauppakeskuksissa pitää voida syödä hyvin”, perustelee Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström Pizzariumin ostoa ja jatkaa: ”Sosiaalisen median kanavissa eräänlaiseen kulttisuosioon noussut Pizzarium on juuri tällainen: yksityiskohtiin saakka mietitty, helposti monistettava ja silti artesaanin otteensa säilyttävä nopean palvelun ravintola, jonka perustajat suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla.”

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston, sillä oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

Erinomaisen pizzan määrittelevät pizzafanaatikon mukaan rauhassa ja viileässä kohonneen pohjan lisäksi täytteet: ”Aidossa italialaisessa täytteitä on Suomessa totuttua vähemmän, mutta ne ovat sitäkin parempia. Koska tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi, tuomme jauhoista lähtien suurimman osan raaka-aineistamme suoraan Italiasta myös jatkossakin. Käytämme esimerkiksi juustonkaltaisten tuotteiden sijaan vain aitoa mozzarellaa”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: ”Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja Royal Ravintoloiden mukaantulo sitä toteuttamaan on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Royal Ravintolat Oy:n tytäryhtiö Konseptiravintolat Oy ostaa Pizzarium Oy:n liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Pizzariumin perustajat Luca ja Salla Platania siirtyvät Konseptiravintolat Oy:n osakkaiksi vastaten Pizzariumin laajentumisesta.

 

Related Posts