Pizzarium Helsingin Kluuviin

79564a68-5f8a-493a-8a42-fa2ab9e12e43-main_image

Aitoon roomalaiseen levypizzaan erikoistunut Pizzarium laajenee Turustaja avasi ensimmäisen uuden toimipisteen Helsingin Kluuvi-keskukseen. Suositun pizzailmiön luojat Luca ja Salla Platania toteuttavat laajentumisen myötä visiotaan tuoda aito artesaanipizza mahdollisimman monen kuluttajan ulottuville.

Turun Hansakortteliin vuonna 2012 avattu ensimmäinen Pizzarium valloitti pizzanystävien sydämet heti lanseerauksestaan lähtien. Perustaja, italialainen Luca Platania, on panostanut erityisesti täydelliseen pizzapohjaan ja sen oikean reseptin kehittämiseen.

“Liikeideamme on yksinkertainen: aidon roomalaisen levypizzan valmistaminen. Se ei ole pyöreä, eikä sitä syödä haarukalla ja veitsellä, vaan rennosti sormin”, kertoo pizzataiteilija Luca Platania ja lisää, että hänen reseptillään valmistetun artesaanipizzan pohjataikinan hitaan nostatuksen ansiosta pizza on myös helposti sulavaa.

Pizzariumin omistava Royal Ravintolat uskoo Luca Platanian unelmaan näyttää kuluttajille, miltä suomalaisten eräänlaisen kansallisruoan asemaan nousseen pizzan tulisi oikeasti maistua: “Ei ole ihme, että Pizzarium on noussut sosiaalisen median kanavissa jonkinlaiseen kulttisuosioon pelkästään yhden ainoan toimipisteen myötä. Tällaisen helmen laajentaminen täytyykin tehdä huolella, jokaista yksityiskohtaa miettien ja artesaanin ote säilyttäen. Luca ja Salla Platania kuitenkin suhtautuvat täydellisen pizzan tekemiseen suurimmalla koskaan näkemälläni intohimolla, joten heidän menestykseensä on helppo uskoa”, kertoo Royal Ravintoloiden toimitusjohtaja Aku Vikström.

Roomalainen levypizza kehitettiin sotien jälkeen kiireisille kaupunkilaisille, joilla ei ollut aikaa istua ravintolapöytään tilaamaan ja odottamaan ruoan valmistumista. Myös Pizzariumissa valmiiksi täytetyt pizzapalat valitaan vitriinistä, jonka jälkeen ne lämmitetään nopeasti kuumassa uunissa. Käytäntö mahdollistaa myös pizzan helpon mukaan oston esimerkiksi kotiin tai toimistolle. Oikeaoppinen levypizza soveltuu hyvin uudelleen lämmitettäväksi.

“Aidossa italialaisessa pizzassa on hillitysti täytteitä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Tarjoamme vain sellaisia makuyhdistelmiä, joita italialainenkin söisi. Juustonkaltaisten tuotteiden sijaan käytämme esimerkiksi vain aitoa mozzarellaa, eikä pizzoistamme löydy jauhelihaa tai ananasta”, paljastaa Luca Platania ja jatkaa: “Visioni on ollut muuttaa suomalaisten käsitystä pizzasta ja laajentuminen Royal Ravintoloiden tuella on parasta, mitä pizzallemme voi tapahtua. Haluamme kaikkien maistavan, miten herkullista pizza voi parhaimmillaan olla.”

Pizzarium, Kauppakeskus Kluuvi, Aleksanterinkatu 9, Helsinki.
Avoinna arkisin klo 11-21, lauantaisin 11-18 ja sunnuntaisin 12-17.

www.pizzarium.fi #pizzariumfinland

Related Posts