NUEVON MENU PIRINEOS TUO TARJOLLE MUREAA HEVOSENFILETTÄ

c0631ee4-9500-416e-94c3-acdd2e1f9cd9
Ravintola Nuevon takavuosien suosikkiannos, hevosen sisäfilee, tekee loka-marraskuussa paluun asiakkaiden toiveesta. Caballo on osa Pyreneiden (espanjaksi Pirineos) inspiroimaa menukokonaisuutta, jossa maistuvat metsäiset ja vahvat maut.

Pyreneiden vuoristossa vapaana käyskentelevät hevoslaumat ovat Koillis-Espanjan erityispiirre. Jykevät eläimet ovat samaan tapaan puoliksi villejä kuin Lapissa laiduntavat porot, ja niiden maukasta, vähärasvaista lihaa arvostetaan varsinkin pohjoisen Espanjan maakunnissa.

Ravintola Nuevossa on pitkät perinteet hevosenlihan tarjoamisesta. Murea filee oli pitkään à la carten vakioannos, ja harvinaista herkkua tultiin syömään varta vasten.  – Asiakkaat soittivat meille vuosienkin jälkeen ja tiedustelivat saatavuutta, kertoo ravintolapäällikkö Outi Koistinen. Nyt kiinnostus palkitaan, sillä hevosen sisäfilee tähdittää Pirineos-menua, joka on tarjolla lokakuun alusta marraskuun loppuun saakka.

01bb39b0-0cbb-4999-9f35-b3b9e8c18e99-main_image

Menun alkuruokana tarjotaan tattikeittoa paahdetun chorizo-makkaran kanssa. Vahvanmakuisen keiton aromeja täydennetään pienellä ripauksella tryffeliöljyä, joten suositusviiniksi on valittu pirteähappoinen ja luonteikas valkoviini Deusa Nai Albariño Galiciasta, Atlantin puoleiselta rannikolta.

Pääroolissa oleva hevosen sisäfilee saa rinnalleen paahdettua bataattia, mustapapua ja pekonia, ja maukas kokonaisuus sinetöidään choron-kastikkeella. Viiniksi sopii Marqués de Cáceres Vino Ecológico, riojalainen sekoitus Tempranillo- ja Graciano-rypälettä. – Tämä viini tulee yksittäiseltä, ekologisesti hoidetulta viinitarhalta. Sen herkullinen maku ja hienovaraiset tanniinit sopivat hyvin yhteen tummalihaisen hevosen kanssa, Outi Koistinen kuvaa.

Jälkiruokaa ovat inspiroineet Pyreneiden lumiset vuorenhuiput: mehustettu ananas tarjotaan marenkikuorrutteisen uunijäätelön kera. Sen kumppanina maistuu Satinela, joka on puolimakea, pehmeän omenaiselta ja hunajaiselta maistuva valkoviini Riojan alueelta.

Keittiöpäällikkö Kari Pylvänäinen suosittelee unohtamaan ennakkoluulot, mikäli hevosen liha ei ole entuudestaan tuttua. -Tämä on riistaa espanjalaisittain, ja lisäksi maultaan erinomaista. Ei siis ole mikään ihme, että hevosta ylistetään herkuttelijoiden keskuudessa.

Menu Pirineos Nuevossa 1.10.–29.11.2014.

Related Posts