HANS VÄLIMÄKI AVAA TAMPEREELLE POP UP -RAVINTOLAN – TARJOLLA SUUSSA SULAVIA AASIAN HERKKUJA VIIDEN PÄIVÄN AJAN

7f427fdb-7b97-429c-8c41-067da7bd438f-main_image

Hans Välimäki ja Masun keittiön vuoromestari Mikko Nilosaari (vas.) seuraavat Kimmo Jylhän taidokasta työskentelyä. Kuva: Jonathan Melartin

Ravintoloitsija Hans Välimäki tuo helmikuussa Pop Noodle & Sushibarin Tampereen Hämeenkadulle. Masu Asian Bistron kupeeseen sijoittuva ”Poppis” on auki 3.–7.2., jolloin Välimäki on myös itse paikalla valmistamassa annoksia. Tarjolle tulee Aasian maistuvimmat herkut: sushia, keittoa, riisiä ja nuudeleita – Hans-twistillä tietenkin.

Helmikuun ensimmäisellä viikolla Tampereelle avattavan Pop Noodle & Sushibar tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden nauttia Masun herkkuja nyt myös lounasaikaan kannustaen tutustumaan niihin kaikista erikoisimpiinkin annoksiin.

Pääpaino tulee olemaan take away -tyylisissä annoksissa, jotka sopivat niin juhliin, erilaisiin illanistujaisiin kuin toimistollekin purtavaksi. Hans Välimäen kanssa Masun pop upia tulee isännöimään ja susheja loihtimaan Suomen ensimmäisen sushiravintolan aikoinaan perustanut, sushiguruksikin nimetty Kimmo Jylhä.

– Aasian freeseimpien makujen lisäksi ”Poppikseen” tulee live-musiikkia. Masun nykyinen sijainti on huippuluokkaa ja mikäs sen iisimpää, kuin hakea töihin lounaaksi muutakin kuin sitä iänikuista huttua – vieläpä loistoseuran kokkaamana, Välimäki lohkaisee.

Ajatus Masun omasta pop upista lähti Hansilta ja ravintolapäällikkö Katja Merinen oli oitis mukana.

– Vaikka sushikulttuuri on tullut Tampereelle aikoja sitten, on kiinnostus sitä kohtaan kasvanut viime vuosina vauhdilla. Ihmiset kyselevät meiltä usein valmistusvinkkejä, ja nyt onkin loistava mahdollisuus tulla seuraamaan mestareita työssään, Merinen vinkkaa.

Jatkoa seuraa mikäli ”lapasesta lähtee”

Pop Noodle & Sushibar on tällaisenaan toteutettuna Tampereella ensimmäinen laatuaan ja jatkoa on mahdollisesti luvassa.

– Mikäli kävijätavoite ylittyy ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, tehdään pop upista myöhemmin keväällä pysyväisratkaisu. On aina kiva tehdä ja kokeilla uusia juttuja. Hauskuus piilee siinä, että itseni tuntien tuon viikon aikana homma karkaa ihan lapasesta, Välimäki naurahtaa.

Masun pop upissa arvotaan päivittäin kävijöiden kesken 50:n ja 100:n palan jättisushi-platterit ja Masun illallislahjakortteja. Lisäksi voittajien kesken arvotaan päävoittona vielä Masun 10 hlö:n sushikurssi. Pop Noodle & Sushibar on avoinna ti–la 3.–7.2. klo 11–19 (la 7.2. klo 11–17), osoitteessa Hämeenkatu 3, Tampere.

Masu Asian Bistro on osa Restamax-konsernia.