ABC-ravintoloiden kaikki liha on nyt kotimaista

b0aded7cc95db821_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat siirtyneet syksyn aikana kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Uudistuksen viimeinenkin vaihe on nyt toteutettu, kun myös à la carte -listan lihat ovat suomalaisia. Samalla à la carte -tarjontaan on tehty asiakkaiden toiveiden mukaisia uudistuksia.

– Viime vuonna tehty päätös on noin vuoden jälkeen maalissa eli kaikki ABC-liikennemyymälöiden ravintoloiden liharaaka-aineet ovat nyt kotimaisia. Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille, ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Antti Erikiviiloitsee.

Uudistuksia asiakkaita kuunnellen

– Saamme asiakkailtamme vuoden varrella paljon palautetta ja kehitysehdotuksia, joista olemme todella kiitollisia. Ne ovat vahvasti mielessämme, kun suunnittelemme valikoimiamme. Asiakkaiden palautteet olivat keskeisessä roolissa myös kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä, ABC-ketjuohjauksen ravintolakaupan kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo.

Ruokalistoja on uudistettu hienovaraisesti pitäen mielessä myös asiakkaiden suosiossa olevat klassikkotuotteet. ABC-ravintoloiden listalla pysyvät muun muassa alusta lähtien mukaan ollut Bonuspannu sekä lihapullat ja häränlehtipihvi, jotka ovat myös myydyimpiä tuotteita.

– Uutena tuoteryhmänä listalle tulevat aiemmin kampanjatuotteena asiakkaiden suosion saaneet possunlehtipihvit. Lisäksi moneen ravintolaamme tulee uudistuksen yhteydessä tarjolle erinomaisia talon lautasburgereita laadukkaalla briossisämpylällä. Myös pizzavalikoimaamme on panostettu ja klassikkopizzojen rinnalle tulee premiumpizzavalikoima uusilla makuyhdistelmillä, Tero Hänninen luettelee.

Eettisyys varmistetaan yhteistyöllä

Viime aikoina esille tulleet asiat osoittavat, että kotimaisuuskaan ei aina takaa toiminnan eettisyyttä. S-ryhmässä ei hyväksytä eläinten kaltoin kohtelua ja asioiden edellytetään olevan kunnossa koko arvoketjussa. Siksi epäkohtien tultua esille käynnistettiin välittömästi auditoinnit toimittajien alihankkijoille.

–  Isossa kuvassa kotimainen elintarvikeketju on tehnyt paljon eläinten hyvinvoinnin eteen. Uskomme, että tiivistämällä yhteistyötä koko arvoketjussa saamme korjattua myös esille tulleet epäkohdat. ABC:n osalta siirtyminen kotimaiseen lihaan tarkoittaa, että meillä on paljon paremmat mahdollisuudet tarkastella koko ketjua ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä eettisyyden varmistamiseksi, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen kertoo.

ABC-ketjun keskeisiä periaatteita on avoimuus ja läpinäkyvyys ja siksi ketjun verkkosivuilta löytyvät muun muassa lihaa toimittavat yhteiskumppanit ja niiden käyttämät teurastamot: http://www.abcasemat.fi/abc/ruokailu-ja-ostokset/kotimaiset-raaka-aineet