ABC vahvistaa kahvilatarjontaansa kotimaisilla Arnolds-donitseilla

be66181f-ab1c-41ca-8767-a8fb1980f0ea-w_576_h_2000

Koko Suomen kattava ravintolaketju ABC tuo Arnolds-donitsit valtakunnallisesti myyntiin vuoden 2019 aikana.

Koko Suomen kattava ravintolaketju ABC tuo kotimaiset Arnolds-donitsit valtakunnallisesti myyntiin vuoden 2019 aikana. ABC testasi donitsikonseptia viidessä ravintolassaan viime vuoden aikana. Positiivisen asiakaspalautteen ja kasvavan kysynnän myötä ABC on päättänyt tuoda aidot Arnolds-donitsit valtaosaan ravintoloistaan.

ABC:n valikoimaan tulevat Arnoldsin suosituimmat donitsit sekä Arnolds-kahviloista tutut, kotiin tai työpaikalle vietävät monidonitsipakkaukset.

“ABC on suosittu kohtauspaikka, jossa perheet, ystävät ja asiakkaat viettävät aikaa hyvän suomalaisen ruoan äärellä. Aidot Arnoldsin donitsit ovat erinomainen lisä kotimaiseen tarjontaan ja asiakaskunnan herkkusuille”, ABC-ravintoloista vastaava kehitysjohtaja Marko Fonsén iloitsee.

Vuonna 1991 Suomessa perustettu kahvilaketju Arnolds laajentui nopeasti valtakunnalliseksi franchising-ketjuksi. Arnolds-kahviloissa päivittäin leivotut tuotteet valmistetaan kuorrutetta myöden alkuperäisreseptin mukaan käsityönä, ja nyt ABC-asemille rantautuvista klassikkotuotteista onkin kertynyt monille suomalaisille tuttuja makumuistoja.

”ABC-ravintolat täydentävät kahvilaverkostoamme ja palvelevat siten donitsifaneja paikkakunnilla, joissa meillä ei omaa kahvilaa ole. ABC-ravintoloissa paikan päällä valmistettavat ja tarjoiltavat Arnolds-donitsit täyttävät kaikki samat laatukriteerit jotka meillä on kahviloissammekin, joten korkealaatuiset, parhaista raaka-aineista leivotut donitsit valtaavat ABC:n avulla Suomen nyt kirjaimellisesti”, iloitsee Arnoldsin perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Laurila ja jatkaa:

”Nykyisin Arnolds-kahviloita on 20 paikkakunnalla kolmisenkymmentä kappaletta ja yhteistyön myötä donitsien saatavuusverkosto yli kaksinkertaistuu kertaheitolla”.

Donitsien laadun ja tuoreuden takaavat Arnolds-vitriinit tulevat vuoden 2019 alusta ABC-ravintoloiden tarjontaan Keskimaalla Keljonkankaalle, Hämeenmaalla Nastolaan, Renkomäelle, Heinolaan ja Kivimaalle. Seuraavaksi donitseista pääsevät nauttimaan Arinan osuuskaupan alueella Lähi-ABC Tornion ja ABC Tupoksen asiakkaat. Tammikuun loppupuolella jakelu laajentuu Pirkanmaan yksiköihin ABC Lahdesjärvi, Pirkkala ja Toijala. Arnolds-valikoima löytyy jo Juvan, Utin, Lohjan, Kalevan ja Nokian ABC-ravintoloista.

ABC-asemille tulee myyntiin Arnolds Original suosikkimaut pomada, valkosuklaa, maitosuklaa ja kinuski.

ABC-ketju on suomalainen palveluyritys, joka on osa S-ryhmää lupauksenaan tarjota palveluita helposti ja nopeasti sekä matkailijoille, että lähiseudulla asuville vuoden jokaisena päivänä. ABC-ketjuun kuuluu ABC-palveluasemat, ABC-automaattiasemat sekä ABC CarWash -autopesupaikat. Ravintoloissa käytetään 100 % kotimaisia liharaaka-aineita. ABC-asemilla myydään vuosittain yli 10 miljoonaa ruoka-annosta ja 24 miljoonaa kuppia kahvia. ABC-ketju työllistää noin 4 000 ABC-ammattilaista. Autoileville asiakkaille on käytössä myös ABC-mobiilipalvelu, jossa saatavilla jo mobiilitankkaus ja -pesu.

www.abcasemat.fi

Arnolds on Suomen ensimmäinen amerikkalaistyylinen kahvilaketju, joka aloitti toimintansa vuonna 1991. Arnoldsilla on Suomessa kolmisenkymmentä franchising-periaatteella toimivaa kahvilaa. Ketju työllistää lähes 250 työntekijää ja sen liikevaihto vuonna 2017 oli 13 300 000 euroa. Arnolds on valittu Vuoden Franchising-ketjuksi 1999 ja 2011.

www.arnolds.fi

ABC toi lasten listalle lisäaineettomat ruuat

lataus-1

ABC-liikennemyymälöiden à la carte -lista on uudistunut. Samassa yhteydessä uudistimme myös lasten ruokalistan, josta löytyy nyt lisäaineettomia annoksia lasten makuun. Kaikki lasten ruuat ovat lisäaineettomia, lukuun ottamatta pitsaa, johon käytetään samoja täytteitä kuin aikuisten pitsoihin.

Listauudistusta varten kysyimme lapsiperheiltä viime talvena Facebookissa, mitä he arvostavat lasten annoksissa ja mitä ruokia he haluaisivat listalle.

– Esille nousivat tutut perusruuat, mutta myös terveellisyyttä ja lisäaineettomuutta toivottiin. Nämä olemme huomioineet lasten listan uudistuksessa, kertoo ABC-ravintoloiden kehityspäällikkö Tero Hänninen.

ABC-liikennemyymälöissä on helppo käydä lasten kanssa. Lähes jokaisesta liikennemyymälöistä löytyy lastenhoitohuone ja Apsi Apinan leikkipaikka. Alle 3-vuotiaat syövät noutopöydästämme ilmaiseksi.

Uusia annoksia myös vanhemmille

Aikuisia ajatellen uudella à la carte -listalla on entuudestaan tuttujen annosten lisäksi uusia pastoja, täytettyjä pitaleipiä sekä hot dog -annoksia. Iso uudistus on tehty myös salaattivalikoimaan, jossa annoksia on uusittu aina salaattipohjaa myöten. Salaattien valikoimaa täydentää nyt härkä-caesarsalaatti. Kasvisruokailijoita varten tarjolla on uutuutena härkäpapupihvi.

– Lähes koko à la carte -lista on uudistettu. Tuttuihin annoksiin on tuotu uusia raaka-aineita tai lisukkeita. Myös klassikkoannoksia on parannettu harkiten, Tero Hänninen kertoo.

Annoksemme valmistetaan hyvistä ja tuoreista raaka-aineista. Käytämme ravintoloissamme 100% kotimaista lihaa.

Linkit:
Apsi Apinan lasten menu
ABC:n kotimaiset raaka-aineet

Yli 10 miljoonaa myytyä annosta ABC-ravintoloissa

b174a4c2e06a9db0_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat rikkovat ennätyksiä, kun ensimmäistä kertaa ketjun historian aikana myytiin yli 10 miljoonaa ruoka-annosta vuoden sisällä.

– Olemme asettaneet ruoan laadun ravintolakaupan keskiöön. Laatupanostukset näkyvät myynnin kasvuna ja tyytyväisinä asiakkaina, kertoo ABC:n kehitysjohtaja Antti Erikivi .

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Noutopöytä on ruokailijoiden suosikki, ja à la carte -listan myydyimpiä annoksia ovat alusta asti mukana olleet tuttavuudet kuten härän lehtipihvi ja hawaijinleike.

Kotimaisuus kannattaa

ABC-ravintoloiden kuluneen vuoden merkittävin laatupanostus oli siirtyminen kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Sekä noutopöytää että à la carte -annoksia on uudistettu, niiden liha on täysin kotimaista ja myynnit ovat kasvussa.

– Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille. Kotimaisuus ja sopiva hintataso ovat ravintoloidemme valttikortteja, painottaa Erikivi.

Kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on ketjun pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.

ABC-ravintoloiden viisi myydyintä ruoka-annosta vuonna 2015:

1. Noutopöytä

2. Härän lehtipihvi

3. Hawaijinleike

4. Bonuspannu

5. Isoäidin lihapullat

Vuoden 2015 aikana myytyjen ruoka-annosten 10 miljoonan kappaleen rajapyykki ylittyi tiistaina 29.12.2015.

Kotimaisuus nostaa ABC-ravintoloiden myyntiä

8397d198f3202ba7_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat siirtyneet syksyn aikana kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Uudistus on vauhdittanut ravintola-annosten myyntiä kiitettävästi.

‒ Uusittujen à la carte -annosten myynti on noussut kuusi prosenttia. Panostuksemme kotimaiseen lihaan on nostanut myyntien lisäksi myös asiakastyytyväisyyttä, kertoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi .

ABC kuuntelee korva tarkkana asiakkaiden toiveita, ja ketjun toimintaa kehitetään palautteiden avulla. Asiakaspalautteet olivat yksi syy kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä. Lisäksi kotimaisuus helpottaa elintarvikeketjun eettisyyden varmistamista.

Puhdasta suomalaista ruokaa kaikille

ABC on saanut positiivista palautetta myös annosten hintatasosta. Kevyemmällekin lompakolle sopiva hinnoittelu mahdollistaa puhtaan suomalaisen ruoan nauttimisen kaikille ja kaikkialla ympäri Suomea.

‒ Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta ja kuuntelemme heitä mielellämme tässäkin asiassa. Kotimainen kysyntä ja kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeitä. Haluamme myös osaltamme tukea suomalaisen ruokateollisuuden arvoketjua ja työllisyyttä, painottaa Erikivi.

ABC-ketjun kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen on pysyvä linjaus, joka tukee S-ryhmän strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaan liittyviin odotuksiin.

ABC-ravintoloiden kaikki liha on nyt kotimaista

b0aded7cc95db821_800x800ar

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat siirtyneet syksyn aikana kokonaan kotimaisen lihan käyttöön. Uudistuksen viimeinenkin vaihe on nyt toteutettu, kun myös à la carte -listan lihat ovat suomalaisia. Samalla à la carte -tarjontaan on tehty asiakkaiden toiveiden mukaisia uudistuksia.

– Viime vuonna tehty päätös on noin vuoden jälkeen maalissa eli kaikki ABC-liikennemyymälöiden ravintoloiden liharaaka-aineet ovat nyt kotimaisia. Olemme ylpeitä tästä asiakkaiden toivomasta muutoksesta, jonka toivomme auttavan myös suomalaista elintarvikeketjua ja antavan esimerkkiä muille toimijoille, ABC-ketjuohjauksen kehitysjohtaja Antti Erikiviiloitsee.

Uudistuksia asiakkaita kuunnellen

– Saamme asiakkailtamme vuoden varrella paljon palautetta ja kehitysehdotuksia, joista olemme todella kiitollisia. Ne ovat vahvasti mielessämme, kun suunnittelemme valikoimiamme. Asiakkaiden palautteet olivat keskeisessä roolissa myös kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtymisessä, ABC-ketjuohjauksen ravintolakaupan kehityspäällikkö Tero Hänninen kertoo.

Ruokalistoja on uudistettu hienovaraisesti pitäen mielessä myös asiakkaiden suosiossa olevat klassikkotuotteet. ABC-ravintoloiden listalla pysyvät muun muassa alusta lähtien mukaan ollut Bonuspannu sekä lihapullat ja häränlehtipihvi, jotka ovat myös myydyimpiä tuotteita.

– Uutena tuoteryhmänä listalle tulevat aiemmin kampanjatuotteena asiakkaiden suosion saaneet possunlehtipihvit. Lisäksi moneen ravintolaamme tulee uudistuksen yhteydessä tarjolle erinomaisia talon lautasburgereita laadukkaalla briossisämpylällä. Myös pizzavalikoimaamme on panostettu ja klassikkopizzojen rinnalle tulee premiumpizzavalikoima uusilla makuyhdistelmillä, Tero Hänninen luettelee.

Eettisyys varmistetaan yhteistyöllä

Viime aikoina esille tulleet asiat osoittavat, että kotimaisuuskaan ei aina takaa toiminnan eettisyyttä. S-ryhmässä ei hyväksytä eläinten kaltoin kohtelua ja asioiden edellytetään olevan kunnossa koko arvoketjussa. Siksi epäkohtien tultua esille käynnistettiin välittömästi auditoinnit toimittajien alihankkijoille.

–  Isossa kuvassa kotimainen elintarvikeketju on tehnyt paljon eläinten hyvinvoinnin eteen. Uskomme, että tiivistämällä yhteistyötä koko arvoketjussa saamme korjattua myös esille tulleet epäkohdat. ABC:n osalta siirtyminen kotimaiseen lihaan tarkoittaa, että meillä on paljon paremmat mahdollisuudet tarkastella koko ketjua ja tehdä tarvittavia toimenpiteitä eettisyyden varmistamiseksi, SOK:n vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen kertoo.

ABC-ketjun keskeisiä periaatteita on avoimuus ja läpinäkyvyys ja siksi ketjun verkkosivuilta löytyvät muun muassa lihaa toimittavat yhteiskumppanit ja niiden käyttämät teurastamot: http://www.abcasemat.fi/abc/ruokailu-ja-ostokset/kotimaiset-raaka-aineet

ABC-ravintolat siirtyvät kokonaan kotimaiseen lihaan

ABC!-n_logo.svg

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat käyttäneet alkuvuodesta lähtien vain kotimaista broileria, ja marraskuun alkuun mennessä kaikki muutkin lihatuotteet vaihtuvat kotimaisiksi. Näin ABC-ketju haluaa vastata asiakkaiden toiveisiin.

S-ryhmän toiminta-ajatuksen mukaisesti sen tärkein tehtävä on omistajiensa eli suomalaisten kuluttajien kuunteleminen. Suomalaiset haluavat kotimaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa ja tähän toiveeseen ABC nyt vastaa.
Ensimmäisessä vaiheessa, syyskuun puolivälissä, kotimaisiksi vaihtuvat kaikki ABC-liikennemyymälöiden noutopöydän liharaaka-aineet. Marraskuuhun mennessä myös ravintoloiden koko à la carte -listan lihatarjonta on kotimaista alkuperää.
Muutos koskee kaikkea ABC-ketjun omaa tarjontaa. ABC-yksiköiden osana toimivien muiden ketjujen ja yhteistyökumppaneiden tuotevalikoimasta ja raaka-aineista vastaavat toimijat itse.

Määrätietoista kehitystyötä

ABC-ketjun myyntivolyymit ovat suuret, joten raaka-aineiden vaihdokset vaativat pitkäjänteistä kehitystyötä ketjulta ja sen yhteistyökumppaneiltamme.
– Laajassa ruokatuotteiden valikoimassa tarvitaan monia erilaisia tuotteita ja raaka-aineita, joiden laadun, säilyvyyden, maun, rakenteen ja muiden ominaisuuksien on täytettävä kriteerimme. Lisäksi raaka-aineiden saatavuuden on oltava aukotonta kaikkina vuodenaikoina. Tavoitteenamme on tarjota joka päivä hyvää kotiruokaa ja tehdä se ylpeydellä suomalaista arkiruokaa kohtaan, kehitysjohtaja Antti Erikivi ABC-ketjuohjauksesta kertoo.

Suuressa ketjussa suuret kilot

ABC-liikennemyymälöiden ravintolat ovat Suomen suurin ravintolaketju 104 toimipaikallaan. Näin ollen raaka-aineiden kotimaisuudella on merkittäviä vaikutuksia koko suomalaiselle elintarvikeketjulle.
– Esimerkiksi naudan- ja porsaanlihan osalta kokonaiskulutus ABC-ketjussa on noin miljoona kiloa vuodessa. Muutoksen jälkeen myymme noin 700 000 kiloa nykyistä enemmän suomalaista lihaa. Kotimaista broilerinlihaa myymme jo nyt yli 400 000 kiloa vuodessa, Antti Erikivi valottaa.
Lihan lisäksi tavoitteena on myös muiden raaka-aineiden kotimaisuusasteen nostaminen, mutta täysin kotimaiseen tarjontaan on käytännössä mahdotonta päästä esimerkiksi raaka-aineiden saatavuudessa tapahtuvien kausivaihteluiden vuoksi.
– Joka tapauksessa jatkamme tätä äärimmäisen inspiroivaa kehitystyötä. ABC-ketjulla on jo pitkään ollut Avainlippu-merkki 4 000 henkeä työllistävänä suomalaisena palveluinnovaationa. Nyt etenemme myös tuotetarjontamme osalta kohti yhä suurempaa kotimaisuusastetta.

ABC-ravintoloiden vuosi käynnistynyt pirteästi

sip

ABC-ketjun ravintolamyynti on käynyt alkuvuonna odotettuakin paremmin. Tammikuun hyvä startin jälkeen vauhti vain kiihtyi helmikuussa. Laatusatsausten odotetaan siivittävän myyntiä jatkossakin.

Yleisesti ravintola-alalle ennustetaan alkuvuodelle 2015 laskevaa myyntiä, mutta ABC on uinut vastavirtaan tässä kehityksessä. Ketjun ravintoloiden myynti kasvoi helmikuussa peräti 7 prosenttia viime vuoteen verrattuna, ja koko alkuvuonna myynnin kehitys on ollut 4 prosenttia plussalla.

– Meille tämä osoittaa, että asemamme koko kansan ravintolana on vahva. Annamme mahdollisuuden ulkona syömiseen sielläkin, missä sitä ei muuten ole. Lisäksi olemme tehneet määrätietoista työtä arkiruuan ja kahvitarjonnan laadun parantamiseksi. Uskomme sen näkyvän alkuvuoden lisäksi myös tulevissa myyntiluvuissa, kehitysjohtaja Antti Erikivi kertoo.

ABC-ketjun kokonaismyyntiä painaa polttonesteiden matala hintataso, jonka vuoksi alkuvuoden myyntiluvut jäävät edelliseen vuoteen verrattuna miinukselle. Ketjussa on kuitenkin uskoa tulevaan.

– Uskomme, että ravintolakaupan piristyminen antaa orastavaa merkkiä kotimarkkinoiden elpymisestä.