Richard McCormick ja Ville Relander yhdistävät voimansa ja perustavat unelmiensa ravintolan Helsinkiin

fc0c138b-502a-43ff-b3a1-849ca983c969-main_image
Tasokkaista ravintoloistaan ja hotelleistaan tunnettu Royal Ravintolat Oy vahvistaa asemiaan Helsingissä entisestään, kun maamme ruoka- ja ravintolakulttuurin tämän hetken kiitetyimmät ja rohkeimmat tekijät aloittavat yhtiössä ravintoloitsijoina. Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategiaa vetänyt Ville Relander ja katuruoan ansaitsemaansa arvoon nostanut, vuoden ruokavaikuttajaksi juuri nimetty Richard McCormick saavat Royalilta vapaat kädet perustaa yhdessä unelmiensa ravintolan.

Relanderin ja McCormickin ravintolavisio pohjautuu niihin haaveisiin, joita kohden he ovat päässeet urbaania ruokakulttuuria aiemmissa toimissaan ohjaamaan. Heidän periaatteisiinsa kuuluvat selkeät ja mutkattomat, slow food -filosofiasta ammentavat maut kestäviä arvoja toteuttaen. Molemmat pitävät peruslähtökohtinaan myös yleistä hyvää oloa ja ravintolassa syömisen kynnyksen laskemista.

”Helsingissä on käynnissä tietty ravintolamarkkinoiden renessanssi. Menestyvien klassikoiden, kuten Eliten, Savoyn ja Strindbergin rinnalle on syntynyt uusia ja sielukkaita ravintoloita. Haluamme olla mukana kehittämässä myös tätä virtausta ja osaltamme muokkaamassa kaupunkimme ruokakulttuuria”, kertoo Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström ja jatkaa: ”Olen superiloinen, kun olemme saaneet missioomme mukaan alan kaksi juuri nyt kuuminta tekijää. Richard ja Ville ovat molemmat tahoillaan osoittaneet, että rohkeilla visioilla ja intohimolla voi muuttaa kokonaisen kaupungin ruoka- ja ravintolakulttuuria.”

Teurastamo, Hietalahden- ja Vanhan kauppahallin uudistaminen, ruokarekkojen läpimurto ja niiden kokoontumisajot Kasarmitorilla, Streat Helsinki -festivaali ja moneen otteeseen palkittu ravintola Sandro ovat kaikki osoituksia Relanderin ja McCormickin sinnikkyydestä elävöittää ja tehdä Helsingistä kaikille hauskempi. Siirtyminen virkamiehen ja pienyrittäjän roolista suuren hotelli- ja ravintolayrityksen palvelukseen ei tule vaikuttamaan heidän rohkeaan ja luovaan otteeseensa.

”Tutustuin Villeen ruokarekkahanketta ajaessani ja löysin hänestä sielunveljen. Uuden ajan virkamiehen, joka halusi madaltaa byrokratiaa ja tehdä arjen kaikille helpommaksi ja nautittavammaksi. Ajatus yhteistyöstä heräsi, kun visioimme San Fransiscon katuruokafestivaaleilla unelmiemme ravintolaa. Ilman Royal Ravintoloiden uskoa, tukea ja liiketoiminnallista osaamista emme rohkenisi lähteä sitä täysillä toteuttamaan”, kertoo uuden työnsä ohessa myös Sandro-ravintoloiden osakkaana jatkava Richard McCormick.

”Tulemme hyödyntämään meille annetun vapauden ja luottamuksen ja toimimaan hyvinkin itsenäisistä lähtökohdista. Uusi ravintolamme tulee varmasti erottumaan muista yhtiön ravintoloista ja meidän tuleekin löytää sille oma, Royal Ravintoloille uusi kannattajakuntansa”, kertoo ravintoloitsija Ville Relander tulevasta haasteestaan McCormickin rinnalla.

Pääkaupungissa Royal Ravintolat tunnetaan yksilöllisistä illallis-, kokous- ja juhlaravintoloistaan. G.W. Sundmans, Savoy, Nokka, Elite, Teatteri, Strindberg, Svenska Klubben ja noin 30 muuta klassikkopaikkaa tulevat talven aikana saamaan rinnalleen Relanderin ja McCormickin suunnitteleman ja operoiman ravintolan, jonka lokaatio ja idea julkistetaan myöhemmin.