McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan Suomessa

xrpgbgua6mqj5uzfjwic

Olli Johansson aloittaa Suomen McDonald’sin toimitusjohtajana 1.12.2017

Suomen McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan, kun McDonald’sin talousjohtajana toiminut Olli Johansson aloittaa tehtävässä 1. joulukuuta. Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana.

McDonald’sin tuleva toimitusjohtaja Olli Johansson aloitti McDonald’sin talousjohtajana kolme vuotta sitten. Tätä ennen hän työskenteli talousjohtajana Vaasan Sverige AB:ssa. Johansson on toiminut talouden ja yleisjohdon tehtävissä elintarvikealalla Suomessa ja ulkomailla yli 15 vuoden ajan mm. Vaasan Groupilla ja Keskolla.

”Olemme onnistuneet kuuntelemaan asiakkaitamme, ja heidän palautteensa näkyy erinomaisena vertailukelpoisen myynnin kasvuna. Kehitämme ravintoloitamme ja tuotevalikoimaamme antamalla asiakkaille lisää valinnanvaraa ja rentouttavia hetkiä arkeen. Lisäksi kasvamme uusien, entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaavien ravintoloiden, sekä nykyisten ravintoloiden uudistusten myötä. Pikaruokamarkkina kehittyy ja aiomme jatkossakin olla tämän kehityksen edelläkävijä Suomessa”, sanoo Olli Johansson.

Tämän vuoden Suomen McDonald’sin myynti on kasvanut koko ketjussa 11 prosenttia ja asiakasmäärät 9 prosenttia kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana. Tämän syksyn aikana ketjuun palkataan noin 300 uutta työntekijää, joista 45 perjantaina Helsingin Kivikossa aukeavaan McDonald’s-ravintolaan. Ravintolan omistaa yrittäjä Marko Saurén.

McDonald’s-ketjun menestys rakentuu vahvaan yhteistyöhön paikallisten yrittäjien kanssa. Ketjun ravintoloista 92 prosenttia on suomalaisten yrittäjien omistuksessa. Viime vuosina yrittäjät ovat investoineet ravintoloidensa remontteihin ympäri Suomen, minkä ansiosta McDonald’sin asiakkaat saavat entistä parempaa ja nopeampaa palvelua McDonald’seissa.

Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana. Kellyn johdolla Suomen McDonald’sin vertailukelpoinen myynti on kasvanut yhdeksänä perättäisenä kvartaalina, ja myynti ja asiakasmäärät ovat olleen ennätyksellisellä tasolla. Lisäksi McDonald’s palkitsi Suomen McDonald’sin Euroopan parhaana nousumarkkinana. Thomas Kellyn ja McDonald’s-yrittäjien johdolla on panostettu erityisesti asiakaskokemukseen ja monipuoliseen tuotevalikoiman kehittämiseen, ravintoloiden ulkoasuun ja tunnelmaan sekä päivittäin asiakkaita palvelevan henkilökunnan koulutukseen.

Nimitysuutinen: Jyrki Yli-Uotila Haikon Kartanon keittiöpäälliköksi

print_FrUI6YjXmN

Jyrki Yli-Uotila on nimitetty Haikon Kartanoon keittiöpäälliköksi 2.1.2016 alkaen.

Hän on työskennellyt pitkän keittiöuransa aikana keittiöpäällikkönä mm Hilton Strandissa ja Imatran kylpylässä. Haikkoon Jyrki Yli-Uotila siirtyy vastaavan vuoropäällikön tehtävistä Hilton Kalastajatorpalta.

Jyrki Yli-Uotila on aktiivisesti mukana myös kansainvälisissä ja kotimaisissa keittiömestarijärjestöissä.

Miko Helander Restamaxin linjajohtajaksi

cd6403cf-6d98-4c2d-a41b-fe23aae144d2-main_image

Ravintolayhtiö Restamax on nimittänyt linjajohtajaksi Miko Helanderin (s. 1979) vastaamaan Tampereen yökerhojen toiminnasta.

Helander siirtyy tehtäviinsä Restamaxin Union ja Bricks -yökerhojen ravintolapäällikön tehtävistä sekä yhtiön yökerhotoiminnan markkinointi- ja kehityspäällikön tehtävistä. Yhtiön palvelukseen Helander on tullut vuonna 2008, kun hän aloitti apulaisravintolapäällikkönä Love Hotel -yökerhossa.

– En ole tullut ravintola-alalle perinteisintä kautta, sillä taskustani löytyy automaatio- ja tuotantotalousinsinöörin paperit. Tein yökerhohommia kuitenkin jo koko opintojeni ajan ja huomasin pitäväni niistä enemmän ja enemmän. Työvuosia ravintolapäällikkönä on kertynyt esimerkiksi niin Love Hotellissa, Senssissä, Fat Ladyssa, Unionissa kuin Bricksissäkin. Lisäksi olen vastannut Restamaxin nuorisoyökerhojen markkinoinnista, opiskelijajärjestöyhteistyöstä ja opiskelutapahtumista. Ensimmäisen kerran esimieshommia minulle tarjottiin vajaa kymmenen vuotta sitten ja sillä tiellä ollaan, Helander kertoo historiastaan.

Helanderin vastuualueena on edelleen yökerhojen markkinoinnin kehittäminen sekä yhteistyösopimukset muun muassa opiskelijajärjestöjen kanssa. Uuden tehtävän myötä yhteistyösopimuskenttä tulee laajenemaan entisestään. Tuore linjajohtaja on tulosvastuussa ja hän raportoi suoraan konsernin johdolle.

– Helanderilla on pitkä historia yökerhotoiminnan operatiivisesta johtamisesta konsernissamme. Arvostamme hänen kokemustaan ja sitoutuneisuutta yhtiöömme, ja lähdemme ilolla kehittämään yhteistyössä hänen kanssaan yökerhojemme tulevaisuutta, toteaa toimitusjohtaja Markku Virtanen.

– Olen otettu, että olen päässyt etenemään Restamaxin palveluksessa ja että yhtiön johto luottaa osaamiseeni. Aion jatkaa nykyisten yökerhokonseptien menestyksekästä toimintaa sekä kehittää sitä reagoimalla tämän päivän kuluttajien toiveisiin, Helander tähdentää.

Helander aloittaa uudessa tehtävässään 1.12.2014.