McDonald’sista kahvi omaan kuppiin eurolla

pexels-photo-302902

Suomen McDonald’s-ravintoloissa voi tilata pienen kahvin omaan kuppiin eurolla. McDonald’s on mukana Zero Waste Syyskuu -kampanjassa vähentämässä jätteen määrää. 

Ottamalla oman kupin mukaan Suomen McDonald’seissa asiakas voi tilata pienen suodatinkahvin eurolla. Alennettu kahvihinta on voimassa toistaiseksi kaikissa Suomen McDonald’s-ravintoloissa.

Syyskuun ajan Suomen McDonald’s-ravintolat ovat mukana Zero Waste Syyskuu -kampanjassa, joka kannustaa vähentämään jätettä. Suomen McDonald’seissa myydään noin 1,4 miljoonaa kuppia kahvia vuodessa, ja tavallisesti kahvi tarjoillaan kierrätettävään pahvimukiin.

”Kierrättäminen ja vastuulliset valinnat ovat meille tärkeitä. Jos viisi prosenttia kahveista myytäisiin asiakkaidemme omiin kuppeihin, niin saisimme vähennettyä kertakäyttöisiä pahvimukeja ravintoloissamme noin 70 000 kuppia vuodessa”, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

McDonald’s pyrkii vähentämään jätteen määrää ja kierrättämään entistä suuremman osan ravintoloidensa jätteistä. Zero Waste Syyskuu -kampanjalla McDonald’s haluaa kannustaa myös asiakkaitaan vähentämään jätettä tarjoamalla kahvin pienemmällä hinnalla omaan kuppiin.

McDonald’sien myyntipakkauksissa käytetään Suomessa ainoastaan kierrätettäviä materiaaleja. McDonald’sin tavoitteena on vaihtaa pakkausmateriaalinsa täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit McDonald’s-ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen McDonald’sin käyttämien kuitupakkausten raaka-aine on jo nyt peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä.

Pillit poistuvat Suomen McDonald’seista

Molemmat Smoothiet

Suomen McDonald’s vähentää pilleistä aiheutuvaa muovijätteen määrää ja poistaa pillit kaikista ravintoloidensa saleista 15. elokuuta.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden saleissa ei enää jatkossa jaeta pillejä automaattisesti asiakkaiden kylmiin juomiin. Pillitelineet poistuvat kaikista ravintoloista 15. elokuuta. Tavoitteena on vähentää pilleistä aiheutuvaa muovijätteen määrää.

”Ensisijaisesti tavoitteenamme on vähentää pillien käyttöä ravintoloissamme, riippumatta siitä ovatko pillit muovisia vai pahvisia”, kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Suomen McDonald’s testasi pillittömyyttä keväällä viidessä ravintolassaan. Asiakkailta saatiin myönteistä palautetta ja pillittömyys päätettiin ottaa käyttöön kaikissa Suomen McDonald’s-ravintoloissa.

”Asiakkaamme ymmärsivät halumme vähentää muovin käyttöä ja ottivat kokeilun hyvin vastaan. Pillien käyttö väheni testiravintoloissa keskimäärin noin 30 prosenttia”, sanoo Ryhänen.

Salissa ruokaileva asiakas saa jatkossakin juomaansa pillin pyytämällä. Pillit tulevat mukaan myös kotiinkuljetus- ja autokaistatilauksiin.

Suomessa McDonald’sien myyntipakkauksissa käytetään ainoastaan kierrätettäviä materiaaleja. Kesällä 2018 Suomen McDonald’s-ravintoloissa otettiin käyttöön pahviset puurokupit ja syksyllä 2018 ravintoloissa siirryttiin muovikannettomiin McFlurry-kuppeihin. Muovikansista luopuminen McFlurry-kupeissa säästää vuodessa noin 3 500 kiloa muovia.

McDonald’sin tavoitteena on vaihtaa pakkausmateriaalinsa täysin uusiutuviin, kierrätettäviin tai sertifioituihin materiaaleihin ja kierrättää kaikki pakkausmateriaalit McDonald’s-ravintoloissa globaalisti vuoteen 2025 mennessä. Suomen McDonald’sin käyttämien kuitupakkausten raaka-aine on jo nyt peräisin joko kierrätetystä kuidusta tai sertifioiduista metsistä.

Suomen McDonald´s ei enää käytä tuotteissaan häkkikananmunia

19ec43cd-8027-4575-8528-dbd35d76c8ee (1)

Lähde: Munax, luomukananmunat

Suomen McDonald’s-ravintoloiden kaikki tuotteet ovat olleet häkkikananmunista vapaita 1. maaliskuuta alkaen.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden tuotteet ovat olleet kokonaan häkkikananmunista vapaita maaliskuusta lähtien. Häkkikananmunien käyttö sellaisenaan lopetettiin Suomen McDonald’s-ravintoloissa jo yli neljä vuotta sitten, kun McDonald’s siirtyi paistamaan aamiaistuotteensa kotimaisista luomukananmunista. Nyt myöskään ostetut tuotteet eivät sisällä häkkikanaloiden munia, vaan niissä käytetyt munat ovat kaikki ulkokananmunia. Aiemmin osa dipeistä ja kastikkeista on sisältänyt häkkikananmunia.

“Meille on tärkeää tietää mistä ruoka ja raaka-aineemme tulevat ja miten ne on tuotettu. Häkkikananmunista luopuminen on meille eettinen valinta,” kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden aamiaistuotteisiin paistetaan ravintoloissa vain kotimaisia luomumunia, jotka McDonald’sille toimittaa laitilalainen Munax Oy.

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Tuttu kaarikuvio kohoaa yli 100 maassa, yhteensä noin 37 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Maailmanlaajuisesti ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Tällä hetkellä Suomessa on 65 McDonald’s-ravintolaa. Ravintoloiden yhteenlaskettu veroton myynti oli 169,4 M€ vuonna 2018. Kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna lähes 5 %. Ravintoloista 57 eli yli 87 % on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 14.

Suomen McDonald’sin myynti kasvaa ja ketju tuo ainoana pikaruokaravintolana asiakkailleen pöytiintarjoilun

McD Kivikko havainne 24052017

McDonald’sin pöytiintarjoilu laajenee valtaosaan Suomen McDonald’s-ravintoloista tämän vuoden aikana. Pöytiintarjoilu aloitettiin onnistuneesti viime vuonna, ja tämän vuoden lopussa pöytiintarjoilu kattaa jo yli 40 ravintolaa. McDonald’s on Suomessa ainut pöytiintarjoilun tarjoava pikaruokaketju, ja uudistus on saanut asiakkailta paljon positiivista palautetta.

Tämän vuoden aikana digitaaliset tilauskioskit ja pöytiintarjoilu löytyvät valtaosasta Suomen McDonald’s-ravintoloista, kun tilauskioskit otetaan käyttöön yli 20 ravintolassa ympäri Suomea. Vuoden loppuun mennessä tilauskioskit ja pöytiintarjoilu kattavat Suomessa yli 40 McDonald’s-ravintolaa eli suurimman osan ketjun ravintoloista.

Ravintolat edustavat McDonald’sin uudenlaisia Experience of The Future -ravintoloita. Näissä ravintoloissa asiakkaat voivat tilauskioskien avulla valita haluamansa tuotteet sekä tilata ja maksaa tilauksensa digitaalisilta näytöiltä. Asiakkaan tilaama ruoka valmistetaan aina heti tilauksen jälkeen, ja tarjoillaan suoraan pöytään. Uudistus mahdollistaa laajemman tuotevalikoiman ja entistä yksilöllisemmän palvelun, sillä asiakas voi tilauskioskin avulla muokata helposti omaa ateriaansa. Halutessaan asiakas voi myös edelleen tehdä tilauksen kassalinjalta.

”Uudistamalla ravintoloitamme haluamme tarjota asiakkaillemme entistä paremman asiakaskokemuksen sekä kehittää kokonaispalveluamme tarjoilemalla ruuan asiakkaalle suoraan pöytään entistä useammassa ravintolassa. Kehitämme jatkuvasti ravintoloitamme, tuotevalikoimaamme ja palveluamme varmistaaksemme, että palvelemme asiakkaitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, kertoo McDonald’sin toimitusjohtaja Olli Johansson.

Pöytiintarjoilu ja digitaaliset tilauskioskit ovat saaneet asiakkailta paljon positiivista palautetta.

Pöytiintarjoilu aloitetaan seuraavaksi Helsingin Kampin McDonald’s-ravintolassa keskiviikkona 13. helmikuuta klo 10.

McDonald’s-ketjun veroton myynti oli viime vuonna 169,4 M€ ja kasvua edelliseen vuoteen verrattuna oli lähes viisi prosenttia. Ravintoloiden uudistuessa McDonald’s palkkaa alkuvuodesta lähes 500 työntekijää ympäri Suomea. Työntekijät palkataan pääosin vakituisiin työsuhteisiin. McDonald’s on merkittävä nuorten työllistäjä ja monelle nuorelle myös uran ensimmäinen työpaikka.

McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan Suomessa

xrpgbgua6mqj5uzfjwic

Olli Johansson aloittaa Suomen McDonald’sin toimitusjohtajana 1.12.2017

Suomen McDonald’s saa uuden toimitusjohtajan, kun McDonald’sin talousjohtajana toiminut Olli Johansson aloittaa tehtävässä 1. joulukuuta. Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana.

McDonald’sin tuleva toimitusjohtaja Olli Johansson aloitti McDonald’sin talousjohtajana kolme vuotta sitten. Tätä ennen hän työskenteli talousjohtajana Vaasan Sverige AB:ssa. Johansson on toiminut talouden ja yleisjohdon tehtävissä elintarvikealalla Suomessa ja ulkomailla yli 15 vuoden ajan mm. Vaasan Groupilla ja Keskolla.

”Olemme onnistuneet kuuntelemaan asiakkaitamme, ja heidän palautteensa näkyy erinomaisena vertailukelpoisen myynnin kasvuna. Kehitämme ravintoloitamme ja tuotevalikoimaamme antamalla asiakkaille lisää valinnanvaraa ja rentouttavia hetkiä arkeen. Lisäksi kasvamme uusien, entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaavien ravintoloiden, sekä nykyisten ravintoloiden uudistusten myötä. Pikaruokamarkkina kehittyy ja aiomme jatkossakin olla tämän kehityksen edelläkävijä Suomessa”, sanoo Olli Johansson.

Tämän vuoden Suomen McDonald’sin myynti on kasvanut koko ketjussa 11 prosenttia ja asiakasmäärät 9 prosenttia kolmen ensimmäisen kvartaalin aikana. Tämän syksyn aikana ketjuun palkataan noin 300 uutta työntekijää, joista 45 perjantaina Helsingin Kivikossa aukeavaan McDonald’s-ravintolaan. Ravintolan omistaa yrittäjä Marko Saurén.

McDonald’s-ketjun menestys rakentuu vahvaan yhteistyöhön paikallisten yrittäjien kanssa. Ketjun ravintoloista 92 prosenttia on suomalaisten yrittäjien omistuksessa. Viime vuosina yrittäjät ovat investoineet ravintoloidensa remontteihin ympäri Suomen, minkä ansiosta McDonald’sin asiakkaat saavat entistä parempaa ja nopeampaa palvelua McDonald’seissa.

Nykyinen toimitusjohtaja Thomas Kelly jatkaa Ruotsin McDonald’sin toimitusjohtajana. Kellyn johdolla Suomen McDonald’sin vertailukelpoinen myynti on kasvanut yhdeksänä perättäisenä kvartaalina, ja myynti ja asiakasmäärät ovat olleen ennätyksellisellä tasolla. Lisäksi McDonald’s palkitsi Suomen McDonald’sin Euroopan parhaana nousumarkkinana. Thomas Kellyn ja McDonald’s-yrittäjien johdolla on panostettu erityisesti asiakaskokemukseen ja monipuoliseen tuotevalikoiman kehittämiseen, ravintoloiden ulkoasuun ja tunnelmaan sekä päivittäin asiakkaita palvelevan henkilökunnan koulutukseen.

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen McDonald’s-ravintolat pääkaupunkiseudulla

yqkbxw41bfjctkla0bkm

McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen osti Aki Soinisen neljä McDonald’s-ravintolaa, jotka sijaitsevat Helsingissä ja Vantaalla. Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä niin ravintoloiden lukumäärän kuin konsernin yhteenlasketun liikevaihdon mukaan mitattuna.

Yli 20 vuotta yrittäjänä toimineen Hannu Siitarisen omistukseen siirtyivät Vantaan Vaaralan sekä Helsingin Herttoniemen, Vuosaaren ja Teollisuuskadun McDonald’sit. Näiden neljän ravintolan yhteenlaskettu myynti on noin 9 miljoonaa euroa.

Yrityskaupan myötä Siitarinen on yksi Suomen suurimmista McDonald’s-yrittäjistä. Uusien ravintoloidensa lisäksi hän omistaa Kirkkonummen sekä Espoon Niittykummun, Kauniaistentien, Friisilän ja Lommilan McDonald’s-ravintolat. Myös Helsingin Ruoholahden McDonald’s on Siitarisen omistama.

”Kymmenen McDonald’s-ravintolaani työllistää yhteensä 380 henkilöä. Työntekijöiden keski-ikä on noin 23 vuotta. On hienoa tarjota näin monelle nuorelle työpaikka – ja joillekin jopa se ihan ensimmäinen työpaikka”, sanoo McDonald’s-yrittäjä Hannu Siitarinen.

Aki Soininen aloitti toisen polven McDonald’s-yrittäjänä jo vuonna 2001. Pitkäaikaisesta yhteistyöstä tyytyväisenä hän luovuttaa nyt kaikkien ravintoloidensa omistajuuden toiselle pitkäaikaiselle McDonald’s-yrittäjälle. Ravintoloiden henkilökunta siirtyy yrittäjä Hannu Siitarisen yhtiöiden palkkalistoille vanhoina työntekijöinä.

Ari Taivalsaari valittiin vuoden McDonald’s-yrittäjäksi

zo8jckinlesjy5fdrw3v

Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun McDonald’s-ravintoloiden yrittäjä Ari Taivalsaari valittiin Vuoden McDonald’s Yrittäjäksi. Valinta tehtiin 19 yrittäjän joukosta.

McDonald’sin Vuoden Yrittäjä -tunnustuksen valintaperusteita ovat muun muassa henkilökunnan tyytyväisyys, asiakasmäärän ja myynnin kasvu, palvelun laatu ja ravintoloiden siisteys.

”Ari Taivalsaari on onnistunut erinomaisesti sisäisessä viestinnässään ja työntekijöidensä sitouttamisessa. Taivalsaaren ravintoloiden johdossa olevat ravintolapäälliköt ovat olleet hänen palveluksessaan pisimmillään jo yli kaksikymmentä vuotta. Työntekijöiden sitoutuneisuus ja motivaatio näkyvät suoraan ravintoloiden hyvässä asiakaskokemuksessa ja sitä kautta myös myynnissä”,sanoo McDonald’sin toimitusjohtaja Thomas Kelly.

”Tämä tunnustus kuuluu ennen kaikkea henkilökunnalleni. Uskon tiiviiseen yhteistyöhön sekä työntekijöidemme että eri sidosryhmien kanssa. Vain hyvällä yhteistyöllä voimme varmistaa että liiketoimintamme kehittyy tulevaisuudessakin positiivisesti”, toteaa McDonald’s-yrittäjä Ari Taivalsaari.

Ari Taivalsaari omistaa yhteensä kuusi McDonald’s-ravintolaa Jyväskylässä, Kuopiossa ja Joensuussa. Taivalsaari on Suomen ensimmäinen toisen polven McDonald’s-yrittäjä. Hän aloitti yrittäjänä vuonna 1998. Tällä hetkellä Taivalsaaren McDonald’s-ravintolat työllistävät 240 henkilöä.

McDonald’sin aamiainen täydentyy kotimaisilla Elovena-puuroilla

bdntv1cfz15r6fkbcap4

Tarjoamme jatkossa aamuvirkuille uutuutena maittavaa Elovena-puuroa. Puuroa on saatavilla kaksi makua: Vadelma ja Omena-kaneli. Puuroon saa pyynnöstä tilkan maitoa, sokeria tai kauhallisen mansikkahilloa.

”Puuro kuuluu kiinteästi suomalaiseen aamiaiseen. McDonald’s tarjoaa aamiaisella tunnettuja kansainvälisiä aamiaistuotteita ja perinteisiä suomalaisen aamiaisen tuttuja makuja, kuten Elovena-kaurapuuroa, Valion maitoa, tuoremehua ja tietysti Pauligin kahvia”, McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo.

Puurot tarjotaan joka päivä edulliseen euron hintaan.

Aamiaiselta saa tuttuun tapaan myös seuraavia tuotteita puuron lisäksi: Double Fresh McMuffin™, Bacon McMuffin™ & Egg, Sausage McMuffin™ & Egg, Fresh McMuffin™ ja Ruis Fresh. Aamiaistuotteet ovat myynnissä yksittäin tain yhdessä normaalikokoisen kahvin (0,3 l) kanssa.

Oma McWrap saapuu McDonald’s-ravintoloihin

fkabhlic2mfspzxntmwo

Oma McWrapit ovat kokonaan uusi aluevaltaus McDonald’sille. Jokainen voi koota Oma McWrapinsa makunsa mukaan: saatavilla on kolme maukasta täyte- ja kastikevaihtoehtoa.

Oma McWrapin vehnätortillan väliin voi itse valita sisällön kolmesta maittavasta vaihtoehdosta. Lämpimäksi täytteeksi voi valita rapean 100 prosenttista kananfilettä sisältävän Crispy Chickenin, valmiiksi miedosti maustetun Grilled Chicken -kanafileen tai herkullisen kasvispihvin. Tuote tilataan kassalla, ja se valmistetaan välittömästi tilauksen jälkeen asiakkaan toiveiden mukaan.

Kastikkeen voi valita seuraavista vaihtoehdoista: Salsa & Sour Cream, BBQ ja Sweet Chili. Salsa & Sour Cream -kastikkeen kanssa Oma McWrapeihin tulee itsevalitun täytteen lisäksi juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. BBQ-kastikevaihtoehdon kanssa tarjoiltaviin Oma McWrapeihin tulee täytteeksi majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja tomaattia. Sweet Chili -kastikkeella maustetuissa Oma McWrapeissa on puolestaan majoneesia, juustoraastetta, salaattia ja kurkkua. Kaikki McDonald’sin salaatti ostetaan Salicolta Juvalta.

Mikäli Oma McWrapiin kaipaa lisää lihaisuutta, mukaan voi valita kaksi siivua rapeaksi paistettua pekonia 50 sentin lisähintaan.

”Olemme panostaneet tuotekehitykseen merkittävästi, ja uudistettu tuotevalikoimamme on saanut todella hyvän vastaanoton asiakkaidemme keskuudessa tänä vuonna. Jatkamme tätä työtä, ja Oma McWrap tuo lisää valinnanvapautta sekä vastaa asiakkaidemme haluun personoida tuotteet. Kätevän pakkauksen ansiosta Oma McWrap on helppo myös napata mukaan ja syödä matkalla”, McDonald’sin markkinointijohtaja Christoffer Rönnblad sanoo.

Tutustu Oma McWrap -videoon:

https://www.youtube.com/watch?v=8ggAb6vC8io

Uudet salaatit saapuivat McDonald’s-ravintoloihin

kx50bmp244rraiwdqh6a

Raikkaat salaatit uudistuivat McDonald’s-ravintoloissa. Uusia, lihansyöjiäkin ilahduttavia salaatteja on tarjolla kuusi erilaista. Salaattiseoksessa on jatkossa frisee-, romaine- ja punasalaattia. Uudet salaatit ovat tarjolla 11. elokuuta alkaen.

McDonald’sin uuteen Ceasar-salaattiin voi valita joko grillattua tai rapeaa kanafilettä. Lisäksi suosittu Fiesta-salaatti palaa valikoimaan. Siihen voi valita täytteeksi mausteisen Chili Beefin, grillatun kanafileen tai rapean kanafileen.

Myös lisukesalaatti uudistuu ja sen voi valita jokaiseen ateriaan ranskalaisten tilalle. McDonald’sin uudistettu lisukesalaatti tarjoillaan Balsamico-salaatinkastikkeella.

Kaikki McDonald’sin salaattilajikkeet käsitellään Salicon tehtaalla Juvalla. Kotimaisen satokauden aikana frisee-, romaine- ja punasalaatti tulevat lähiviljelijöiltä. Amerikansalaatista noin 65 prosenttia tulee paikallisilta viljelijöiltä.

Kotimaisen salaatin tuoreus varmistetaan siten, että se nostetaan aamulla, jonka jälkeen se käsitellään tehtaalla ja pakataan. Juvalta salaatti kuljetetaan Suomen McDonald’s-ravintoloihin, joissa se on tarjolla asiakkaille 48 tunnin sisällä nostamisesta.