Suomen McDonald´s ei enää käytä tuotteissaan häkkikananmunia

19ec43cd-8027-4575-8528-dbd35d76c8ee (1)

Lähde: Munax, luomukananmunat

Suomen McDonald’s-ravintoloiden kaikki tuotteet ovat olleet häkkikananmunista vapaita 1. maaliskuuta alkaen.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden tuotteet ovat olleet kokonaan häkkikananmunista vapaita maaliskuusta lähtien. Häkkikananmunien käyttö sellaisenaan lopetettiin Suomen McDonald’s-ravintoloissa jo yli neljä vuotta sitten, kun McDonald’s siirtyi paistamaan aamiaistuotteensa kotimaisista luomukananmunista. Nyt myöskään ostetut tuotteet eivät sisällä häkkikanaloiden munia, vaan niissä käytetyt munat ovat kaikki ulkokananmunia. Aiemmin osa dipeistä ja kastikkeista on sisältänyt häkkikananmunia.

“Meille on tärkeää tietää mistä ruoka ja raaka-aineemme tulevat ja miten ne on tuotettu. Häkkikananmunista luopuminen on meille eettinen valinta,” kertoo Suomen McDonald’sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen.

Suomen McDonald’s-ravintoloiden aamiaistuotteisiin paistetaan ravintoloissa vain kotimaisia luomumunia, jotka McDonald’sille toimittaa laitilalainen Munax Oy.

McDonald’s on yksi maailman tunnetuimmista tuotemerkeistä. Tuttu kaarikuvio kohoaa yli 100 maassa, yhteensä noin 37 000 ravintolan tunnuksena. McDonald’s palvelee päivittäin noin 70 miljoonaa asiakasta. Maailmanlaajuisesti ketjun palveluksessa työskentelee 1,7 miljoonaa työntekijää. Suomen ensimmäinen McDonald’s avattiin yli 30 vuotta sitten vuonna 1984. Tällä hetkellä Suomessa on 65 McDonald’s-ravintolaa. Ravintoloiden yhteenlaskettu veroton myynti oli 169,4 M€ vuonna 2018. Kasvua oli edelliseen vuoteen verrattuna lähes 5 %. Ravintoloista 57 eli yli 87 % on yksityisten lisenssinhaltijoiden eli yrittäjien omistuksessa. Yrittäjiä on yhteensä 14.

Related Posts