Lapset tilaavat pizzan lisäksi maissia, avokadoa ja popcornia – Rosso keräsi lasten unelma-annokset

b7d299d1f3cec757_800x800ar

Suomalaislapset ovat jälleen kertoneet toiveannoksistaan Rossolle. Ruokasuosikin ykköspaikkaa pitää yhä pizza. Uusia toiveruokia ovat muun muassa grillattu maissintähkä, avocado, pinaatti ja bataattilohkot. Kisan yllättäjä oli annos, jossa pizza yhdistyy lasten toisiin suosikkeihin, nakkeihin ja lihapulliin.

”Järjestämme annoskisan lapsille aina ennen uuden ruokalistan laatimista. Tämä on jo perinteeksi muodostunut tapa kerätä kohderyhmältä itseltään vinkkejä heidän suosikkiruoistaan. Hyödynnämme lasten toiveita ja ideoita ruokalistasuunnittelussamme”, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö.

Lapset toivovat edelleen eniten pizzoja ja pastoja. Pizzojen suosikkitäytteitä ovat kinkku, pepperoni, tonnikala ja katkarapu. Ehdotuksissa lapset lisäävät pizzalautaselle lähes poikkeuksetta salaattia ja vihanneksia. Ruokatrendit tavoittavat lapsetkin; aikuiset Suomessa villinnyt avokadopasta ja maailmanlaajuisen suosion saavuttanut popcorn löytyivät myös lasten suosikkien joukosta.

”Kisavastausten perusteella lapset syövät yhä terveellisemmin. Pääruokiin halutaan lisukkeiksi salaatteja ja jälkiruokiin hedelmiä”, Helistö toteaa. ”Kastike ei taida olla tulevaisuudessa niin isossa roolissa kuin nykyään. Lapset nauttivat mielellään lohen kanssa pinaattia ja pastan kanssa kasviksia”, Helistö jatkaa.

84a219143eed0024_800x800ar

Erityisesti Savon seudun lapset ovat kalan ystäviä. Listalle toivottiin muikkuja, siika-lohikeittoa ja paistettua lohta.

Joka neljäs vastaaja ehdotti kisassa jälkiruoka-annosta. Ehdottoman ykkösen paikkaa pitää vuosi toisensa jälkeen jäätelö. Jäätelöön yhdisteltiin tänä vuonna esimerkiksi hedelmiä, donitseja ja vaahtokarkkeja. Jälkiruokapizzaa toivottiin listalle, useimmin jäätelön ja marjojen kanssa.

Rosso-ravintoloissa järjestettiin kesällä annoskisa, jossa saatiin yli 700 vastausta lapsilta ympäri Suomen. Kisassa lapset saivat ehdottaa unelmiensa ruoka-annosta Rosson uudelle lasten listalle. Voittaja-annos julkistetaan alkukeväällä 2016 ja se nousee myös Rosson uudelle lasten listalle.

Rosso haluaa totuttaa perheen pienimmät maistelemaan erilaisia makuja. Rosson antipasto-pöytä on noussut myös lasten suosikiksi ja aikuisten listan annoksia valmistetaan lapsille pienemmässä koossa ja lapsiystävälliseen hintaan. Rosso-ravintoloissa myydään vuosittain 200 000 lasten annosta.

 

Rosso

Rosso-ravintolat ovat tarjonneet italialaishenkistä ruokaa suomalaiseen makuun jo yli 37 vuoden ajan. Rosson ruokatarjonta pizzoineen, pastoineen ja pihveineen on vuosien myötä pysynyt aina ajan hengessä, italialaisen keittiön klassikoita kunnioittaen.

Ruokien terveellisyyteen kiinnitetään Rossoissa erityishuomiota mm. valmistustavoilla.

Lapsille on oma ruokalista, jonka lisäksi lapset voivat tilata pienempiä annoksia aikuisten listalta.

Lasten annoksiin ei lisätä keittiössä suolaa ja juomina tarjoillaan mm. tuulivoimalla tuotettua limonadia.

Rosso on S-ryhmän ja koko Suomen suurin ravintolaketju.

www.raflaamo.fi/rosso

Rosso-ravintoloiden uutuus on pizzan ja salaatin yhdistävä Pizzla

8a611d2708890f0b_400x400ar

Kesän tullen Rosson ruokalista kevenee. Kesälistan uutuustuote on Pizzla, jossa yhdistyvät pienempään kokoon leivottu Rosson pizza raikkaaseen, minttujugurtilla höystettyyn salaattiin. Pizzla (12,90 e) on oiva tuote lounasan noksena ja milloin tahansa pienempään pizzanälkään.

Rosso-ravintolat ovat aina olleet uranuurtajia uusien makujen esittelyssä suomalaisille. Muun muassa valkosipuli, homejuusto, katkaravut ja ruispohjapizza ovat tulleet Suomessa tutuiksi Rossojen kautta. 1990-luvun puolivälissä Rossoihin tuli raastepöytä, jonka kautta totuttiin syömään myös salaattia ravintolaillallisella.

Uusin innovaatio on Pizzla, jonka pizzatäytteen voi valita neljästä herkullisesta vaihtoehdosta: broileria ja mozzarellaa, parmankinkkua ja cantaloupe-melonia, papupyöryköitä ja artisokkaa tai kylmäsavulohta ja katkarapua.

– Erityisesti naisille Rosson normaalikokoinen pizza saattaa joissakin tilanteissa olla liian iso, mutta pizzaa tekisi kuitenkin mieli. Pizzla ratkaisee tämän ongelman; pizza on annoksessa pienempi ja mukaan tulee raikastava salaatti, kertoo Rosson ketjupäällikkö Merja Helistö. – Pizzla nautitaan hyvällä omallatunnolla ja hintakin on sopivan edullinen, jatkaa Helistö.

Rosson listalla on muitakin hyviä vaihtoehtoja kevyempään herkutteluun. Kesän listalta löytyvät täyteläiset lohi- ja tomaattikeitto sekä runsaan ruokaisat feta-, maalais-, caesar- ja broilerisalaatit.

Rosson lasten kesä tarjoilee uusia makuja ja osallistaa kokkailuun annoskisalla

b96e8d1aad837e32_800x800ar

Kesällä lapset ovat kunniavieraita Rosso-ravintoloissa . Lasten ruokalistalla on monipuolinen valikoima italialaisen keittiön herkkuja kestosuosikkien pizzan ja lihapullien lisäksi. Uusia makuja syntyy lisää suositussa lasten ruoka-annosten suunnittelukisassa, joka alkaa 1. kesäkuuta. Annoskisaan voi osallistua kaikissa Rossoissa. Myös kesän lasten juhlat järjestetään vaivattomasti Rossoissa.

Rosso totuttaa uusiin makuihin

Tänä päivänä perheet ovat tottuneita matkailijoita sekä ravintoloissa kävijöitä ja kodeissakin kokkaillaan ahkerasti. Niinpä ruokatottumukset ja makutoiveetkin ovat monipuolistuneet. Rosso haluaa tarjota kaikille sopivia vaihtoehtoja ja kannustaa lapsia maistelemaan erilaisia makuja. Maistelu alkaa Rosson antipasto-pöydästä. Lisäksi pikkuvieraat voivat syödä aikuisten listan annoksia, kuten katkarapurisottoa, pastoja ja bruschettaa, pienemmässä koossa ja edulliseen hintaan.

bfbc49aa6034e32b_800x800ar

Suosikkikombot Onnin pizza-ateria (alk. 8,80 e) ja Velhon eväs -ateria (alk. 8,30 e) jatkavat lasten listalla. Ateriat sisältävät pizzan tai nakkien ja lihapullien lisäksi ranskalaiset, lasten juoman ja jäätelöannoksen. Myös eri ruokavaliot huomioidaan Rosson lasten listalla gluteenittomilla, laktoosittomilla ja vegaanivaihtoehdoilla.

Annoskisassa lapset ovat huippukokkeja

Rosson perinteinen lasten ruoka-annosten suunnittelukisa käynnistyy jälleen 1.6. Kisassa lapset saavat ideoida unelmiensa ruoka-annoksen. Lihaa, kalaa vai kanaa ja millä lisukkeilla – pikkukokit päättävät. Voittaja palkitaan limusiinikuljetuksella ja koko perheen Rosso-illallisella. Lisäksi voittajan annos nostetaan Rosson syksyllä ilmestyvälle lasten listalle. Annoskisaan voi osallistua kaikissa Rossoissa elokuun loppuun asti.

Hauskimmat lasten kutsut vietetään Rossossa

Rosson lasten kutsut -paketti on helppo tapa lasten juhlien järjestämiseen. Vanhempien ei tarvitse huolehtia leipomisesta eikä siivoamisesta, kun koko juhla katetaan Rossoon. Paketti sisältää juhlakutsut, oman juhlapöydän Onni Orava -teemaisine koristeluineen, yllätyslahjan päivänsankarille sekä lasten suosikkitarjoilut; popparit, juomat, pizzaa, ranskalaisia ja jäätelöä.

Muita lasten etuja S-ryhmän ravintoloissa:

Fransmanni-ravintolat tarjoavat kesäloman ajan kaikki lasten annokset hintaan 4 euroa .

PizzaBuffa -ravintoloissa lapset herkuttelevat heinäkuussa ilmaisella jäätelöbuffalla ruokailun yhteydessä.

S-ryhmän ravintolatarjonta ja kesän edut löytyvät kätevästi yhdestä paikasta:

www.raflaamo.fi

Helsinkiläinen Rosso Ympyrätalo valittiin vuoden Rossoksi

9263ee4ebe1a2906_800x800ar

Vuoden 2014 Rosso-ravintolaksi on valittu helsinkiläinen Rosso Ympyrätalo. Jo 17. kertaa jaettava tunnustus annetaan Rossolle, jossa yhdistyvät tuloksellisuus, korkea asiakastyytyväisyys, ruoan laatu sekä henkilöstön reipas tekemisen meininki. Vuoden Rosso palkittiin Rosso-päällikköpäivillä Jollas Instituutissa 22.4.

Rosso Ympyrätalo pärjäsi kaikilla edellä mainituilla kriteereillä hyvin. Tänä vuonna parasta Rossoa valittaessa annettiin erityisen iso painoarvo asiakaspalvelun kehittymiselle. Henkilöstön panos on avain ravintolan menestykseen.

– Ympyrätalon Rosson henkilöstön persoonallinen ja tilanteisiin rohkeasti heittäytyvä palvelutapa on ollut esikuvana tänä vuonna koko Rosso-konseptin kehitykselle, sanoo ketjupäällikkö Merja Helistö SOK Matkailu- ja ravitsemiskaupan ketjuohjauksesta valinnan perusteista.

– Iso osa Ympyrätalon menestystä on keittiö- ja salihenkilökunnan yhteistyö sekä oman persoonan peliin laittaminen. Antero on aidosti kiinnostunut asiakkaan huolista, Eepi tunnetaan Hakaniemen Gordon Ramseynä, Suski yllättää asiakkaat kerta toisensa jälkeen, Dominic hurmaa suklaakakullaan ja Sanna ja Kati ratkovat asiat ilon kautta. Miten näitä persoonia ei voisi olla rakastamatta, toteaa Helistö.

Rosso uudistuu

Rosso-ravintoloiden miljööt uudistuvat parhaillaan. Jyväskylässä avattiin uusittu Rosso maaliskuussa ja Kuopion Rosso on juuri remontissa. Viime vuonna avautuivat Jämsän, Jyväskylän Kirkkopuiston ja Joensuun uudistuneet Rossot.

Kesällä Rossoissa panostetaan terassien tunnelmiin ja kevyempään ruokaan. Kesän uutuus on Pizzla, jossa yhdistyy kevyempi pizza ja salaatti.

Rosso osallisti lapset ruokalistan suunnitteluun – Makutottumukset nyt samanlaisia kuin aikuisilla

8b9979542088bb11_800x800ar

Rosso-ravintolat järjestivät jälleen syksyllä 2014 lapsille perinteisen ruoka-annosten suunnittelukisan, jolla haettiin vinkkejä lasten listan sisältöön. Annosehdotuksia saatiin yli 700. Perheissä syödään nyt vastausten perusteella kalaa, kanaa ja pastaa; nämä aikuistenkin suosikkiruoka-aineet löytyivät useimmista ehdotuksista. Valtakunnalliseksi voittaja-annokseksi Rosson kokit valitsivat Venla Laukkasen annoksen pizzatasku, jota voi nauttia Rosso-ravintoloissa 22.1. alkaen.

“Rossoille annoskisa on hyvä tapa saada selville perheiden ruokailutrendejä sekä tietoa lasten omista suosikkiannoksista”, kertoo Rosson Brand Manager Merja Helistö . “Kisan perusteella lapset rakastavat kalaa, kanaa ja pastaa eli ruokia, jotka noudattelevat myös aikuisten yleisiä makutottumuksia . Tämä kuvastaa mielestäni myös sitä, että perheet syövät jälleen samaa ruokaa yhteisen pöydän äärellä”, iloitsee Helistö. Pizza on lasten suosikki vuodesta toiseen. Tänä vuonna ehdotuksissa tosin toivottiin pyöreän pizzan sijaan erimuotoisia pizzapohjia .

Voittajaksi valittiin 10-vuotiaan imatralaisen Venla Laukkasen annos pizzatasku. “Voittajaehdotuksessa meitä viehätti pizzan uusi muoto ja lasten suosikkiraaka-aine kana sen täytteenä”, sanoo Helistö. Palkinnoksi Rosson lasten maskotti Onni Orava noutaa Venlan ja hänen perheensä Rossoon illalliselle limusiinikyydillä.

Rosson uusi lasten lista ilmestyy 22.1. Isoin uutuus listalla on se, että lapsille voi nyt tilata pienempiä annoksia monista aikuisten listan annoksista . Lasten suosikkien pizzan ja lihapulla-nakkivartaan lisäksi voi uudelta listalta tilata mm. lohta tattikastikkeella, pastaa itse tehdyllä bolognese-kastikkeella sekä katkarapurisottoa pienemmille vieraille mitoitettuina annoksina. Lapsille on tarjolla myös kasvisruokaa ja kokonaisia menuita. Jälkiruoaksi lapset nauttivat Rossossa jäätelöannoksia ja jälkiruokapizzaa.

Voittaja-annos Venlan pizzatasku, Rosson lasten listalla alkaen 22.1. Asiakasomistajahinta 8,90 e (norm. 9,90 e). Pizzataskun täytteenä on kanaa, salaattia, tomaattia, kurkkua, marinoitua punasipulia ja rucolaa.

Rosso keräsi asiakkaiden tarinat kirjaksi

85f062839dfab561_800x800ar

Rosso julkaisee 15.1. Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirjan. Rosso täytti 35 vuotta kaksi vuotta sitten ja juhlavuonna asiakkaiden sykähdyttävimmät Rosso-tarinat kerättiin talteen. Idea tarinoiden keräämiseen tuli Rosson ketjupäälliköltä Merja Helistöltä hänen huomattuaan, että lähes jokaisella hänen kohtaamallaan ihmisellä on joku Rossoon liittyvä muisto. Sadat ympäri Suomen kerätyt tarinat päätettiin tallentaa ja nyt ilmestyvään kirjaan päätyi nelisenkymmentä erilaista asiakaskokemusta Rosson eri vuosikymmeniltä.

af6af5e60eacbf3e_800x800ar

Ihmisten tarinat vahvistavat Helistön käsityksen siitä, että suomalaisilla on syvä rakkaussuhde sekä italialaiseen ruokaan että Rossoon. Rossoon tullaan porukalla kuin porukalla ja ketjun ravintoloissa on viihdytty ja viihdytetty, itketty ja ihmetelty sekä naurettu ja nautiskeltu. Rossossa on juhlistettu kaikkia elämän käänteitä, mutta eletty myös arkea ja kohdattu haasteita, joita elämän muuttuvat tilanteet tuovat mukanaan.

Herkullisia kohtaamisia viideltä vuosikymmeneltä -kirja toteutettiin yhteistyössä Hotelli- ja ravintolamuseon tutkijoiden Anni Pelkosen ja Maria Ollilan kanssa ja sen voi ostaa kaikista Rosso-ravintoloista sekä Hotelli- ja ravintolamuseon kaupasta.