Fazer sulkee kaikki kahvilansa

868de592f8bf7db4_400x400ar

Fazer vastaa Suomen hallituksen ja pääministerin pyyntöön toimia vastuullisesti ja sulkee kaikki Fazer Café-kahvilansa lauantaista 28.3.2020 lähtien toistaiseksi. Myös ikoninen Fazer Café Kluuvikatu 3 sulkee ovensa.

Viranomaisten määräyksestä johtuen tehtävä etätyö ja liikkumisen rajoittaminen ovat vaikuttaneet merkittävästi Fazer Retail liiketoiminta-alueeseen (Fazer Café – kahvilat ja Gateau leipomomyymälät). Fazer Experience -vierailukeskuksessa kävi viime vuonna 230 000 vierailijaa. Näyttelytoiminta suljettiin jo 13.3. ja eilisestä alkaen vierailukeskus on ollut suljettu.

Hallituksen esityksen mukaisesti Fazer Retail sulkee kaikki kahvilat ja ravintolat sekä pitää ne kiinni toukokuun loppuun asti. Helsingin Munkkivuoren ja Töölön Fazer Café -kahvilat muutetaan leipomomyymälöiksi ja ne pidetään auki kuluttajia palvelevina leipomomyymälöinä toukokuun loppuun asti. Fazer palvelee kuluttajia myös edelleen eri puolilla pääkaupunkiseutua sijaitsevissa Gateau- leipomomyymälöissä. Helsingin Sörnäisissä sijaitseva artesaanileipomo jatkaa leipomo- ja konditoriatuotteiden valmistamista Gateau-leipomomyymälöille.

Tilanne on poikkeuksellinen, mutta ei ainutlaatuinen Fazerin pitkässä historiassa. Esimerkiksi talvisodan ja jatkosodan aikana Fazerin omistuksessa tuolloin ollut Kalastajatorppa muutettiin sotasairaalaksi ja Hangossa sijainnut keksitehdas evakuoitiin kokonaan toiselle paikkakunnalle. Tehtaiden valmistusta ja Kluuvikadun ikonisen kahvilan tarjontaa muokattiin yhteiskunnan tarpeen ja sen mukaan, mitä raaka-aineita oli saatavilla. Toiminta on muuttunut mutta ei koskaan lakannut.

”Tilanne on erittäin vakava ja saattaa kestää vielä useita kuukausia. Teemme kaikkemme ihmisten turvallisuuden ja liiketoimintamme jatkuvuuden turvaamiseksi. Sopeutamme ja kehitämme toimintaamme jatkuvasti muuttuvassa tilanteessa. Kannamme erityistä huolta henkilöstöstämme, joka on jatkanut työtään ja palvellut asiakkaitamme esimerkillisesti.  Haluamme jatkossakin tarjota ihmisille vastuullisesti tuotettua, laadukasta ruokaa”, sanoo Fazerin konsernijohtaja Christoph Vitzthum.

Fazerin tuotanto toimii normaalisti

Kaikki Fazerin tehtaat, leipomot ja myllyt toimivat täydellä kapasiteetilla ja toimittavat tuotteita normaalisti.

Fazer avaa syksyllä uuden ravintolamaailman Dipoliin

9276f1a5ac759d42_800x800ar

Fazer avaa syyskuussa Dipoliin, Aalto-yliopiston uusittuun päärakennukseen, upean ravintolamaailman. Kaikille avoimet ravintolat muodostavat monipuolisen kokonaisuuden kahvilapalveluista alueen ainoaan à la carte -ravintolaan. Inspiroivasta tunnelmasta ovat tervetulleita nauttimaan paitsi aaltolaiset myös muut kävijät.

Mittavat uudistukset läpikäynyt Dipoli toimii elokuusta 2017 alkaen Aalto-yliopiston päärakennuksena. Uudenlainen monikäyttötalo tarjoaa koko Aalto-yhteisölle ja sidosryhmille kohtaamispaikkoja, työtiloja sekä tapahtuma- ja näyttelytiloja. Dipoli on Aallon näyteikkuna ja kaikille avoin portti Otaniemeen. Ravintolat tulevat olemaan keskeinen osa sen kulttuuria, ja Fazer on ollut innolla mukana suunnittelemassa tunnelmallisia ja eläväisiä kokemuksia aaltolaisten lisäksi myös muille kävijöille.

”Ravintoloiden palvelukonseptit on suunniteltu siten, että jokaiselle talossa kävijälle löytyy mieluinen ravintola”, kertoo asiakkuusjohtaja Kristiina Ramirez Fazer Food Servicesiltä. ”Toteutuksessa on myös haluttu kunnioittaa Dipolin ainutlaatuista historiaa, ja ravintolat on nimetty rakennuksien ja arkkitehtien mukaan. Tilat tarjoavat myös hienot puitteet niin pieniin kuin suuriinkin juhliin.”

a298c8cb212e708f_800x800ar

Monipuolinen ravintolatarjonta kutsuu viihtymään

Dipolin aulassa sijaitseva Café Carré toimii kohtaamispaikkana ja sisäänkäynnin käyntikorttina, ja sieltä löytyy muun muassa korkeatasoinen kahvi- ja teevalikoima. Ravintola Reima tarjoaa puolestaan monipuolisia ja sujuvia arjen lounas- ja päivällishetkiä. Itsepalvelubuffet, grilli ja pizza -palvelupisteet pitävät huolen siitä, että nälkäiset lounastajat saavat nopeasti haluamansa. Trendikäs Bistro Tenhola toimii mainiosti after work -kohtaamisissa lasillisen ja pienen suolaisen parissa. Toisen kerroksen kahvila kutsuu aamiaiselle, nopealle lounaalle tai välipalalle.

”Erityisen ylpeitä olemme edustustilaisuuksiin sopivasta, Otaniemen ainoasta à la carte -ravintolasta, Ravintola Metsosta”, Ramirez sanoo. ”Sen sesongeittain vaihtuvat menyyt inspiroivat nauttimaan kauden raaka-aineista.” À la carten skandinaaviset maut ja moderni gastronomia ovat päivittäin tarjolla niin yksittäisille lounas- tai päivällisasiakkaille kuin myös perhejuhlien tai yritysten asiakastilaisuuksien vieraille. Sen lisäksi on saatavilla Aalto Buffet tai Nordic Tapas -menyy, jotka sopivat myös korkeatasoiseen vieraslounaaseen tai business-tapaamiseen.

Uusittu Dipoli kunnioittaa alkuperäänsä

Vuonna 1968 valmistunut omaleimainen Dipoli on arkkitehtien Reima ja Raili Pietilän käsialaa, ja siitä tuli valmistuessaan osa Otaniemen kampusta. Dipoli tarjosi pitkään paikan teekkarien kulttuuritoiminnalle, ja vuosina 1981-2015 se oli monien kongressien, koulutusten ja juhlien pitopaikka.

Kaksivuotinen peruskorjaus on tehty alkuperäisiä suunnitelmia kunnioittaen. Lisää Dipolista ja sen mittavista muutostöistä voi lukea: http://www.aalto.fi/fi/current/news/2017-04-13-008/ 

Fazerin ravintolamaailma Stockmannilla monipuolistuu – Hanko Sushi aukeaa 8. kerrokseen

a816449791635c14_800x800ar

Fazer kehittää ja monipuolistaa ravintolapalveluitaan Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalossa. Alkusyksystä ravintolamaailmaan saapuu Hanko Sushi -ravintola.

Fazer ja Royal Ravintolat avaavat yhteistyössä Hanko Sushi -ravintolan Helsingin keskustan Stockmann-tavarataloon. Hanko Sushi tulee Fazer 8th Floor A la Carte -ravintolan viereisen teesalongin tilalle.

”Hanko Sushi monipuolistaa laajaa makuelämysten tarjontaa entuudestaan ja ravintola-asiakkaamme saavat entistä enemmän valinnan varaa Stockmannin 8. kerroksen ravintolamaailmassa. Meille on erittäin tärkeää, että tarjoamamme palvelu, makuelämykset ja miljöö kohtaavat asiakkaidemme odotukset ja kehitämme jatkuvasti toimintaamme kuluttajaa tarkasti kuunnellen”, Miika Kostilainen Fazer Cafés liiketoiminnan johtaja sanoo.

Kuluttajat ovat entistä kiinnostuneempia ruuasta ja hakevat ravintolakäynneillään korkealaatuisia makuelämyksiä miellyttävässä ympäristössä. Ravintola-asiakkaat arvostavat myös laajaa valikoimaa aina kotimaisista klassikkoannoksista uusiin kansainvälisiin suosikkiruokiin.

”Nykyaikana kuluttajat arvostavat raikkautta sekä vastuullisesti ja kestävästi tuotettua ruokaa, jonka takana on vahva tarina. Hanko Sushissa olemme ylpeitä voidessamme tulla osaksi Stockmannin kehittyvää tarjontaa ja tuoda sushimme lähelle niin kaupunkilaisia kuin matkailijoitakin”, kertoo   Rolf Wirta Royal Ravintoloista .

Kahdeksannen kerroksen kansainvälinen ja skandinaavinen ravintolatarjonta on mietitty houkuttelevaksi ja palvelevaksi niin paikallisille tavaratalon asiakkaille kuin vieraileville matkailijoillekin. Myös Stockmannilla ollaan tyytyväisiä uudistukseen.

”Haluamme jatkuvasti kehittää ja lisätä kahvila- ja ravintolapalveluihin liittyviä konsepteja tavarataloissamme. Näin pyrimme vahvistamaan elämyksellisyyttä ja samalla tarjoamaan asiakkaillemme virkistäytymiskeitaita shoppailun lomassa. Olemme erittäin iloisia siitä, että pitkäaikainen yhteistyökumppanimme Fazer kehittää lippulaivatavaratalomme palvelutarjontaa yhdessä meidän ja Hanko Sushin kanssa. Olen vakuuttunut siitä, että niin kanta-asiakkaamme kuin tavaratalossa vierailevat turistitkin ottavat Hanko Sushin omakseen”, toteaa Real Estate -yksikön kaupallisten toimintojen johtaja Seppo Oksanen .

Stockmannin kahdeksannessa kerroksessa voi nyt nauttia muun muassa salaattibaarista, jäätelösalongista, Fazer Cafésta, shamppanjabaarista, kotiruokalounaasta, grillipisteen hampurilaisista ja pasta-annoksista, a la carte -annoksista pöytiin tarjoiltuina ja syksystä alkaen tuoreesta sushista viikon jokaisena päivänä tavaratalon aukiolojen puitteissa. Viikonloppuisin A la Cartessa on tarjolla Fazerin brunssi.

Fazer saapuu Vaasaan – Fazer Café Vaasa avataan yrityksen 125-vuotisjuhlavuotena

95a0160f2ee7e319_800x800ar

Fazer on avannut Fazer Café -kahvilan Vaasan keskustaan. Tänä vuonna 125 vuotta täyttävän Fazerin juhlavuosi näkyy myös yrityksen kahvilaketjussa, jonka uusin kahvila, Fazer Café Vaasa avasi ovensa 3.5.2016 toripaviljongissa Vaasan kauppatorin laidalla. Fazer Café tarjoaa Fazerin klassikkoja ja uusia makuelämyksiä vaasalaisille viikon jokaisena päivänä. Kahvilamiljöössä yhdistyvät art deco ja moderni ilme paviljongin tarjoamassa valoisassa ympäristössä.

Vaasan kauppatorin laidalle osoitteeseen Hovioikeudenpuistikko 15 avattu Fazer Café Vaasa jatkaa tarinaa, jonka Karl Fazer aloitti 125 vuotta sitten, perustaessaan ranskalais-venäläisen konditoriansa Kluuvikadulle Helsinkiin. Fazer Café -kahvilan avauksen myötä Fazer tulee osaksi Vaasaa ja vaasalaisten jokaista päivää, tarjoamalla nautinnollisia hetkiä ja kahvilaelämyksiä.

”Olemme erittäin iloisia saadessamme avata Fazer Cafén Vaasaan Fazerin 125-vuotisjuhlavuotena. Vaasassa on elävä kahvilakulttuuri ja uskomme tuovamme siihen toivotun lisän tarjoamalla perinteikkäitä ja moderneja Fazerin makuelämyksiä ja ainutlaatuisia kokemuksia jokaiseen päivään”, iloitsee Fazer Cafés -liiketoiminnan johtaja Miika Kostilainen .

”Kahvilassa on tarjolla suolaisia ja makeita makuelämyksiä vaasalaisille aamusta iltaan, seitsemänä päivänä viikossa. Kahvilan koti, toripaviljonki sopii meille täydellisesti. Se tarjoaa upeat puitteet Fazer Cafén toiminnalle”, Kostilainen jatkaa.

Klassikoita ja moderneja makuelämyksiä viikon jokaisena päivänä

Uuden Fazer Café Vaasan valikoimiin kuuluu perinteisten ja vakiintuneiden kahvilaherkkujen lisäksi monenlaiset erikoiskahvit, smoothiet, laadukkaat käsintehdyt leivät sekä suklaat ja leivonnaiset. Kahvilan lounasvalikoima koostuu kevyistä salaateista ja keitoista. Jatkossa myös vaasalaiset saavat nauttia Fazerin supersuosituista viikonloppubrunsseista ja arkiaamiaisista.

Vaasaan avattu Fazer Café on ketjun kymmenes kahvila Suomessa. Muut kahvilat sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Fazerin yli satavuotinen perintö kietoutuu voimakkaasti kahvilaliiketoimintaan. Kahviloissa yhdistyvät makuelämykset sekä ensiluokkainen palvelu ja kahvilat ilahduttavat samoilla laadukkailla tuotteilla ja erinomaisella palvelulla kaikissa toimipisteissä.

125 syytä juhlaan

Ensi syyskuussa tulee kuluneeksi 125 vuotta siitä, kun Karl Fazer avasi ranskalais-venäläisen kahvilan Helsingin Kluuvikadulle. Hän oli ennakkoluuloton sokerileipuri, jonka rohkeus ja yrittäjähenki ohjaavat edelleen yrityksen toimintaa. Fazer on perheyritys, joka kuuntelee tarkasti asiakkaitaan, poimii tuoreita ideoita maailmalta sekä kehittää edelleen parhaita käytäntöjä. Fazer haluaa olla osa ihmisten juhlahetkiä ja tehdä elämästä maukasta joka päivä. Juhlavuoden tapahtumat keskittyvät loppuvuoteen – päätapahtuma on uuden vierailukeskuksen avaaminen Vantaalle syksyllä.

”Olen iloinen ja ylpeä Fazerista, niin yrityksestä kuin hyvistä ja laadukkaista tuotteistamme. On huikea ajatus, että isoisoisäni avasi pienen konditorian 125 vuotta sitten, ja nyt siitä on kasvanut iso konserni – joka edelleen on perheyritys”, sanoo Majlen Fazer , yrityksen neljännen sukupolven edustaja ja Fazer-konsernin suklaa- ja kaakaoasiantuntija.

Vuosi 2016 on Fazerille kaksinkertaisen juhlan aihe. Karl Fazerin syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 150 vuotta.

Verkkosivu: www.fazer.fi/cafevaasa, #fazercafe #125syytäjuhlaan

Aukioloajat: ma-pe 8–20, la 9–20, su 10–18

Fazer suunnittelee ravintolaorganisaationsa uudistusta

lxy6pe6dbdpepuzpdlgl

Fazer suunnittelee ravintolaorganisaatiorakenteensa uudistamista ja toiminnan tehostamista turvatakseen kilpailukykynsä muuttuvassa toimintaympäristössä. Fazer aloittaa Food Services -liiketoiminnassaan yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat yhteensä 100 henkilöä. Toteutuessaan suunnitellut muutokset voivat johtaa enintään 20 työtehtävän päättymiseen. Fazer tukee niitä, joita mahdollinen työsuhteen päättyminen tulisi koskemaan.

Fazer suunnittelee ravintolaorganisaatiorakenteen uudistamista vastatakseen muuttuviin asiakas- ja kuluttajatarpeisiin joustavammin. Suunniteltujen muutosten tavoitteena on vahvistaa Fazer Food Servicesin kilpailukykyä muuttuvassa toimintaympäristössä sekä parantaa liiketoimintaedellytyksiä ja kannattavuutta

”Haluamme tuoda suunnittelua, johtamista ja päätöksentekoa lähemmäksi asiakasta. Näin voimme tarjota asiakkaillemme räätälöityjä palveluratkaisuja sekä päivittäistä joustavuutta ravintolassa”, toteaa Fazer Food Servicesin toimitusjohtaja Jaana Korhola.

Fazer aloittaa yt-neuvottelut, jotka koskevat ravintolaorganisaation esimiestehtävien mahdollisia muutoksia. Yt-neuvottelut koskevat yhteensä 100 henkilöä ympäri Suomen. Toteutuessaan muutokset voivat johtaa enintään 20 työtehtävän päättymiseen.

Fazerille on tärkeää pyrkiä turvaamaan yrityksessä työskennelleiden henkilöiden tulevaisuus. ”Panostamme uudelleensijoittumiseen liittyviin toimenpiteisiin ja käymme jokaisen kanssa henkilökohtaisen keskustelun tilanteesta. Välitämme aktiivisesti Fazer-konsernin avoimia työpaikkoja ja olemme yhteistyössä työvoimahallinnon kanssa”, kertoo Korhola.

Fazer työllistää Suomessa noin 6400 henkilöä, joista 3500 henkilöä Fazer Food Servicesissä. Fazer Food Services tarjoaa ruokailupalveluita yli 600 ravintolassa ympäri Suomen.