BAR LILLA E:N UUSI DRINKKILISTA RIKKOO RAJOJA INNOVATIIVISUUDELLAAN

image001 (1)

BAR LILLA E:N UUSI DRINKKILISTA RIKKOO RAJOJA INNOVATIIVISUUDELLAAN –
makuina mm. paahdetut luut, tuhka ja hibiscus.

Hotel Lilla Robertsin yhteydessä toimiva Bar Lilla e tarjoaa moderneja cocktaileja keittölähtöisellä ideologialla toteutettuna. Kansainvälisissä kisoissa ansioituneet baarimestarit ovat luoneet elokuussa avatulle baarille nyt uuden drinkkilistan, jossa erilaiset makuyhdistelmät, visuaalisus sekä juomien yllättävät tarjoilutavat näyttelevät suurta roolia. Uudessa listassa korostuvat puhtaus, selkeys ja moderni yksinkertaisuus, vaikka raaka-aineilla leikitelläänkin.

Pekka Välitalo, Turo Kotajärvi, Jarkko Issukka ja Sanna Tuomola ovat luoneet baarin, joka haastaa cocktailien rajoja, koskettaa asiakastaan kaikilla aisteilla ja tarjoilee cocktaileja gastronomisella otteella. Inspiraatiota tarjoiluun, makuihin ja tarjoiluastioihin haetaan eri kulttuureista, rituaaleista sekä perinteistä, makujen pohjautuen useimmin eri mausteisiin. “Lilla e:n tuleva lista on ollut meille vähän sama kuin taiteilijalle kanvas, tyhjä pohja mihin me voidaan maalata meidän sen hetkisen inspiraation tuotos” kertoo Turo Kotajärvi.

Ensimmäinen drinkkilista perustui pääosin Pohjois-Afrikan makuihin, jossa drinkeissä maistuivat mm. ras el hanout ja sumac. Nyt-liite valitsi lokakuussa Garam Masala & Omena -mocktailin kaupungin parhaaksi.  Uudella drinkkilistalla leikitellään mm. mustekalan musteella, merilevällä, tuhkalla ja paahdetuilla luilla; unohtamatta kuitenkaan persikan, seljankukan ja hibiscuksen helpommin lähestyttävää raikkautta.
Oleellista osaa drinkeissä näyttelevät poikkeuksellisen näyttävät tarjoiluastiat, jotka tuovat uuden ulottuvuuden kokonaisvaltaiseen kokemukseen. Lopputulos on modernia, rajoja rikkovaa, mutta ennenkaikkea rennosti lähestyttävää cocktail-kulttuuria.

Lilla e on tekijöidensä näköinen cocktailbaari, jossa luksusbaari tarkoittaa aitoa välittämistä, maailmanluokan cocktaileja, sekä lämmintä ja henkilökohtaista palvelua ja kotoista tunnelmaa, jota Lilla Robertsissa myös hyggeksi kutsutaan. Baarin tiimi tunnetaan mm.  Groteskista, American Barista, Trillby & Chadwickistä sekä Teatterin Kellobaarista.
www.facebook.com/lillaelephant/
www.lillaroberts.com
www.kampgroup.fi